(SIDE2:) Rob Marshall gjorde stormsuksess da han lot Catherine Zeta-Jones og Renee Zellweger, sammen med Richard Gere, innta «Chicago».

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Sammen med Baz Lurhmans «Moulin Rouge» ble det sagt at Marshall hadde gjenopplivet musikalen som filmkunst.

Til jul kommer hans nye verk, «Nine», og Marshall har hatt et race av usannsynlige, store stjerner for musikalen.

Lokket Europas diva utpå
Den mannlige hovedrollen spilles av Daniel Day-Lewis, en mann kjent for sitt store skuespillertalent, men ikke akkurat talent for sang og dans. Judi Dench er med. Det samme er den særdeles myke og syngende Penélope Cruz, Nicole Kidman, Fergie fra Black Eyed Peas, Marion «Edith Piaf» Cotillard og Kate Hudson.

Ikke minst har Marshall lokket Sophia Loren utpå med en større rolle i musikalen. Hun spiller Daniel Day-Lewis' mor.

Altfor mange kvinner
«Nine» handler om den berømte filmregissøren Guido Contino som strever med å forene sitt profesjonelle regissørliv med sitt noe kronglete privatliv. Det består selvfølgelig av kvinner - alt fra kona Marion Cotillard til elskerinnen, inspirasjonskilden, agenten hans og ikke minst - hans mor.

Musikalen er faktisk en gjenfortelling av den store filmskaperen Federico Fellinis klassiker «8 1/2», og som historien viser; når du har så mange damer å takle, kan det bli vanskelig å finne en ny suksess.

- Jeg fikk både synge og danse. Og ikke minst møte Sophia Loren, sa Penélope Cruz til Side2 i Cannes i år. Cruz brukte Loren som modell da hun skapte sin Oscar-nominerte rolle i Pedro Almodovars «Volver».

I filmen spiller hun en danser, og oppviser særdeles gode talenter i den retning. Så er da også Cruz tidligere danser. Hun studerte klassisk ballett i ni år ved det spanske konservatoriet før hun trente spansk dans og jazz med flere kjente spanske dansere. Det er imidlertid et talent vi har fått se lite av i hennes filmer før nå.

«Nine» har premiere 25. november i USA.

HTML EMBED