Gå til sidens hovedinnhold

Pengene flyr - til Skottland

Det norske luftforsvaret flyr nå havørner til Skottland.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I et forsøk på å gjenoppbygge bestanden av havørn i Skottland flyr det norske luftforsvaret 15 nyklekkede ørner til den østlige kysten av landet, rundt 100 år siden at skottene utryddet dem, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Havørnene som er Nord-Europas største fugler med et vingespenn på opptil 240 centimeter skal bli tatt vare på i rundt to måneder før de blir sluppet fri.

Den norske hjelpen er det siste forsøket fra skotske miljøvernorganisasjoner på å få tilbake fuglen. Den siste ørnen som flakset rundt i landet ble skutt ned av en jeger på Shetland i 1918.

- Disse fuglene er en gave fra det norske folket til menneskene i skottland, sier Claire Smith, hos Royal Society for the Protection of Birds Scotland, ifølge Reuters.

Gavene fra deg og meg er mellom fire og åtte uker gamle og de vil bli utstyrt med både merking på vingene og radiomerking på ryggen før de blir sluppet løs.

Norges gavmildhet stopper imidlertid ikke her. Prosjektet skal fortsette i ytterligere fire år, hvorav opptil 20 yngre ørner skal bringes fra Norge årlig.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant