Gå til sidens hovedinnhold

Best og verst for hendene

Side2 har testet en rekke håndkremer i ulike prisklasser. Se terningkastene de får her.

(SIDE2): Etter en lang og kald vinter trenger hendene daglig pleie og fuktighet. Side2 tok derfor saken i egne hender, og testet ut en rekke håndkremer i ulike prisklasser. Se hvem som kommer best og dårligst ut i testen her.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Her er kremene rangert fra dårligst til best:

Kremen som fikk terningkast 1:

Atrix - Intensive Protective Cream, ca. 25 kr
Om kremen: Gir dine hender intensiv pleie og langvarig beskyttelse. Atrix - Intensive Protective Cream med naturlig Kamille danner et beskyttende lag, så selv ru hender føles bløtere etter første påføring. Virker lindrende og hjelper huden med å binde den naturlige fuktighet. Fuktpleie og beskyttelse i en effektiv håndkrem.
Side2s dom: Denne kremen tørker ut huden enda mer. Ved første påføring svir det veldig i hendene, og de føles enda tørrere etterpå. Kremen har ingen spesielt god eller dårlig lukt. Kan ikke anbefales.

Kremene som fikk terningkast 2:

Le Jardin Hand & Body Lotion with Aloe - pris
Om kremen: Mykgjør huden med en delikat duft. Inneholder Aloe vera.
Side2s dom: Kremen bruker tid til å trekke inn i huden og det gjelder å ikke bruke for mye. Kremen har en sterk og sur lukt. Det lukter faktisk veldig surt av hendene etter at du har smurt inn hendene med denne håndkremen. Merker ikke noe særlig virkning på tørr hud. Man blir myk straks etter påføring og etter at kremen har trukket inn, men ikke noe oppsiktsvekkende bra resultat. Du kjenner at hendene har blitt smurt en stund etterpå, men kremen er ikke å anbefale for spesielt tørr hud.

Botanics Daily Hand Therapy SPF10, pris ca. 59 kr
Om kremen: En lett håndkrem som absorberes rask og etterlater huden myk.
Side2s dom: Denne kremen er tynn og passer best til deg med lite tørre hender. Hendene føles like tørre etter bruk, og kremen gir heller ingen virkning over tid. Lukten er helt grei.

Cosmica, Body Håndkrem, 56 kroner:
Om kremen: Effektivt mykgjørende og gjenfuktende. Beskytter mot vann, smuss og rengjøringsmidler som kan tørke ut huden. Brukes flere ganger daglig for best resultat.
Side2s dom: En billig og grei fuktighetskrem som er helt ok om du er en storforbruker av håndkrem. Er du ikke det, ville jeg valgt en annen. Lukten er svak og god, men kremen tørker tregt og fører til «fettet» fingertupper og seig håndbak. Ikke langvarig virkning - som det står i omtalen - bør brukes flere ganger daglig. Det beste er vel en krem som gir myke hender over tid.

Nuxe Rève de Miel Hand and Nail Cream, pris 115 kr
Om kremen: Reparerende, nærende og beskyttende håndkrem for tørre hender og negler. Inneholder honning kombinert med solsikke, søtmandel og avocadoolje som tilfører optimalt med fuktighet. Fetter ikke og trekker godt inn.
Side2s dom: Kremen er fet, og legger seg oppå huden. Ikke engang på de tørre partiene trekker den inn. Det tar veldig lang tid før kremen trekker inn i huden, og det er et klart minus. Lukten er heller ikke min smak, den er veldig parfymert så man føler at man tar på seg en parfymekrem istendefor håndkrem. Det verste er at lukten forsterkes etterhvert.Pluss for at hendene føles forholdsvis myke når kremen først trekker inn, men over tid så har den ørliten effekt

Kremene som fikk terningkast 3:

Vaseline Intensive Care, ca. 29 kr for 75 ml
Om kremen: Vaseline Intensive Care har utviklet Hand & Nail Lotion med liposomer og Pro-Vitamin B5 som pleier hendene og styrker neglene. Den trekker raskt inn og har en mild og behagelig lukt.
Side2s dom: Kremen går relativt raskt inn i huden. Kremkonsistensen er litt tynn, så man på passe på å ikke klemme ut for mye krem om gangen, da dette fort kan bli for mye og bare rennende. Dette er den klassiske ”bestemor-håndkremen”. De eldre damene har alltid denne kremen på baderomshylla eller i veska. Derfor får man kanskje litt assosiasjoner til både mormor og bestemødre av denne lukten, men absolutt pluss for at hendene lukter godt lenge etter påføring. Kremen gir deg raskt en myk følelse, men følelsen varer dessverre ikke så lenge om gangen. Du må nok smøre mange ganger om dagen for en optimal mykhetsfølelse som varer.

Natu Nive - pris ca.
Om kremen: Reparerende, pleiende og fuktighetsgivende håndkrem.
Side2s dom: Kremen er litt vannaktig når den føres på, og får deretter fetere konsistens og legger seg på en måte utenpå huden. Det tar litt tid før den trekker inn, men den gir ikke fet eller klisset følelse, og det er et pluss. Kremen fungerer helt klart. Hendene blir mykere, men har du svært tørre hender vil ikke denne være optimal da den ikke er fet nok. Et minus er at du må smøre flere ganger med denne kremen, og en av årsakene kan være at den ikke er fet nok. Som tidligere nevnt er ikke denne kremen fet nok til at den hjelper svært tørre hender, og jeg ville derfor valgt en annen type til for eksempel å ha over natten. Kremen har sterk lukt, og det kan være litt dumt. Fordelen er at lukten er frisk og god.

Declare Hand Care - UV Protection Hand Cream - pris ca. 149 kr
Om kremen: Daglig beskyttelse av hender og underarmer. Beskytter huden mot for tidlig aldring av huden og pigmentflekker. I tillegg beskytter den mot ytre påvirkninger som kan irritere huden.
Side2s dom: Denne kremen trekker raskt inn i huden, og virker med en gang. Men etter kort tid kjenner hendene like tørre ut. Dessverre gir ikke kremen en langvarig effekt. Lukten er heller ikke av de aller beste, minner litt om dårlige såpelukter.

Kremene som fikk terningkast 4:

Mediterranean - Lemon, rosemary & walnut, pris ca. 39
Om kremen: Boots’ Mediterranean-serie består av produkter som inneholder naturlige hovedingredienser fra middelhavslandene, mineralolje, valnøttfrø olje, sitronskallolje og rosmarinolje. Nærende og mykgjørende håndkrem som fanger essensen fra Middelhavet med en blanding av organiske og sunne ingredienser for en frisk og behagelig skjønnhetspleie.
Side2s dom: Kremen trekker forholdsvis raskt inn i huden, men etterlater en litt oljete følelse helt i begynnelsen. Dette er vel egentlig ganske naturlig i og med at kremen inneholder så mye olje. Huden på hendene blir umiddelbart en del mykere, men resultatet er ikke ekstraordinært. Kremen lukter av sitrus og bringer tankene mer mot campingferier i Sverige og myggolje, enn Middelhavet, med duften er ikke gjennomtrengende, og forsvinner i løpet av den første timen. Pluss for rimelig pris.

No 7 - pris ca. 109 kr
Om kremen: No7 Protect & Perfect Handcream er en håndkrem med solfaktor 15. Etterlater huden myk og smidig, samtidig som den forebygger og reduserer synligheten av aldringstegn som fine linjer og mørke hudområder. Regelmessig bruk gir jevnere hudtone - og en jevnere hudtone får huden til å se yngre ut. Inneholder solfilter (SPF15) som beskytter mot skadelig UV-stråling.
Side2s dom: Kremen er behagelig, men er du sjenerøs med påføringen vil du merke at den legger seg utenpå huden. Tips: ta på lite og den glir fint inn. Du blir definitivt mindre tørr på hendene etter bruk, og den virker over tid, men hendene føles like tørre neste dag.

ACO, Rich hand cream canola oil & Q10, pris ca. 20 kr for 30 ml
Om kremen: En rik og nærende krem med naturlig, velgjørende olje av raps som lover å gjøre hendene myke og smidige. Rapsolje er full av e-vitamin, mens Q10 er med på beskytte mot frie radikaler.
Side2s dom: Denne kremen er god – den har en myk konsistens uten å være for fet og trekker raskt inn. Duften er frisk og ren, og innbydende uten å lukte mye falsk parfymeduft. Virker fuktighetsgivende med en gang, og er et godt og rimelige alternativ.

REN håndkrem, pris ca. 245 kr
Om kremen: Håndkremen er laget med olje fra økologiske sicilianske sitroner, og virker bakteriehemmende.
Side2s dom: Denne kremen har en deilig, tykk konsistens. Hendene føles ikke klissete, fordi kremen trekker raskt inn og føles raskt friske og rene. Men det må brukes en del krem for å få ønsket effekt. Den har en svakt duft av deilig sitrus. Pluss for brukervennlig pumpeflaske.

Lipikar Xerand fra La Roche-Posay, pris ca. 109 kr
Om kremen: Gjenoppbygger hudens naturlige beskyttelsesbarriere slik at tørre og sprukne hender blir myke og smidige igjen. Etterlater en vannresistent film som beskytter mot ytre påvirkninger. Trekker raskt inn i huden uten å virke fet.
Side2s dom: Denne franske kremen trekker relativt raskt inn i huden, og etter et kvarter er all oljete følelse borte. Kremen er ment til svært tørre og sprukne hender, men den er ikke drøy nok til å virkelig hjelpe når det er krise. Huden blir litt mykere etter påføring, men effekten holder seg ikke så lenge. Her må man smøre seg inn flere ganger per dag. Kremen lukter i utgangspunktet ganske godt, men lukten kan over tid bli litt for tung og intens. Dette er en helt grei krem til hendene, men ikke fantastisk på noen som helst måte, og jeg ville ikke valgt den hvis jeg hadde virkelig tørre hender.

ALLESANDRO, Hands!Up nice day, pris ca. 169 kr
Om kremen: En nydelig håndkrem for alle som har tørre og sprukne hender. Macadamia-olje og Aloe vera tilfører fuktighet. Trekker god inn og etterlater ingen fet hinne på hendene. Dufter svakt av deilig bringebær.
Side2s dom: Førsteinntrykk av Allessandro er såpe- og vaskemaskinpulver lukt! Denne har ikke en passende og fresh kremlukt. Den trekker også noe tregt inn i huden, og etterlater derfor fettfinger-avtrykk hvis du ikke gir den tid til å tørke inn. En liten klump av en kremflaske, så denne passer kanskje bedre på kontorpulten eller hjemme istedenfor i veska. Likevel anbefales Allesandro fordi den virker så bra. Gir svært myke hender over lang tid, og er derfor en perfekt vinterkrem.

Dr Greve PHARMA Intensiv Håndkrem, pris ca. 99 kr
Om kremen: Rik fuktighetskrem med en mild, naturlig duft som trekker raskt inn i huden. Pleiende og beroligende egenskaper fra økologisk ringblomst og havre. Dermatologisk testet på sensitiv hud.
Side2s dom: Kremen føles grei på huden og trekker raskt inn. Hendene føles fuktet og myke en god stund etter påføring. Kremen påstår å være mild og testet på sensitiv hud, samt å ikke inneholde allergener. Likevel svir den på tørre partier på huden, og gir tilløp til kløe. Mulig kremen er god for normal hud, men allergikere bør kanskje se seg om etter andre alternativer. Produktet lukter friskt, men i overkant sterkt. Pluss for at den ikke inneholder parabener, fargestoffer eller allergener.

Kremene som fikk terningkast 5:

Biotherm - Biomains, pris ca. 210 kr
Om kremen: Kremen beskytter mot kulde og aldringstegn, og gir huden mye fuktighet.
Side2s dom: Kremen trekker øyeblikkelig inn i huden, og etterlater hendene myke og fuktige. Det er lite lukt i håndkremen, og det er egentlig bare en fordel. Kremen virker spesielt god rundt neglefestet. Vi brukte Biotherms håndkrem i flere dager, og så synlige resultater.

Olivia – Hånd krem med olivenolje - pris ca. 59 kr
Om kremen: Oliva Hand crème inneholder vegetabilsk mykgjørende oliven, shea- og maisolje som raskt gir velpleide hender.
Side2s dom: Kremen bruker litt tid på å trekke godt inn i huden, men det er ingenting å klage på konsistens eller mengde krem du må bruke. Kremen har en mild og behagelig lukt. Et stort plusspoeng for duften til denne håndkremen! Kremen gir deg absolutt myke og gode hender. Kremen holder en stund, og gir deg rask virkning når du kjenner tørrheten i hendene. Du merker at denne håndkremen gjør forskjell, og er absolutt et godt håndkrem-valg.

Odd Molly - pris ca. 150 kr
Om kremen: Gir daglig pleie og naturlig myke hender. Kaktusjuicen gir dypere pleie og er antistressende. Shea-butter gir myke hender og mer liv.
Side2s dom: Kremen er veldig behagelig på alle måter. Du blir definitivt mindre tørr på hendene etter bruk. Den virker over tid og du blir mykere på hendene over tid. Hendene ble bedre etter bare noen dagers bruk.

NEUTROGENA Hand Creme, pris ca. 49 kr
Om kremen: Konsentrert og effektiv håndkrem. Den sørger for effektiv hjelp for tørre og ru hender. Håndkremen er så konsentrert at noen få dråper er nok. Kan også brukes på andre tørre områder, som knær, albuer og hæler.
Side2s dom: Denne kremen er virkelig drøy i bruk, og det stemmer at bare en liten mengde er nok. Hendene føles myke og fuktet etter påføring. Kremen er imidlertid litt fet, så den kan legge seg som et lite lag utenpå huden om man påfører for stor mengde. Ved påføring av kremen om kvelden, føles hendene fortsatt myke neste morgen. Den har heller ingen klissete følelse, og det er et stort pluss om man liker å påføre håndkrem mens man gjør dagens mange gjøremål. Har du veldig tørre hender er dette kremen for deg, men den kan kanskje bli litt rik om du bare trenger litt fukt nå og da. Dette produktet har en mild og beskjeden lukt, og det i seg selv er ikke noe minus.

Glycinello, pris ca. 55 kr
Om kremen: Inneholder glycerin og forskjellige hudvennlige ingredienser som trekker inn i huden og gjør den myk og smidig. Spesielt god for ru, såre og sprukne hender. Kan også brukes til sprukken hud på hælene.
Side2s dom: Dommerpanelet fikk litt sjokk da de påførte denne kremen, fordi den la seg som et tykt lag utenpå hendene. Men da kremen trakk inn i huden, ble denne raskt vår favoritt. Kremen er drøy, og du trenger derfor ikke å påføre så mye. Men hendene føles fantastisk etter bruken av Glycinello, og kremen holder virkelig det den lover. Den er en super hjelp til såre vinterhender, og gir en effektiv pleie som varer. Lukten av sitrus er også fantastisk.

Kremene som fikk terningkast 6:

Alessandro, Hands up cream rich - pris ca. 245 kr
Om kremen: Håndkrem med oppstrammende effekt. Biowhite demper pigmentflekker og hindrer at nye oppstår. Gjenoppretter hudens elastisitet og mykhet.
Side2s dom: Denne kremen føles silkemyk på hendene, og trekker raskt inn i huden. Testpanelet kjenner tydelig mykere og mindre tørre hender etter noen dagers pleie.- Denne kremen kan absolutt anbefales, men den koster også en del mer enn mange av de andre kremene i denne testen. Lukten er svak, men behagelig.

Eight Hour Cream – Elisabeth Arden, pris ca. 210 kr
Om kremen: Håndkremversjonen av Elisabeth Ardens legendarisk krem fra 1930-tallet er uunnværlig i denne kalde årstiden. Hvis du sliter med virkelig tørre og sprukne hender, er dette kremen for deg.
Side2s dom: Den virker umiddelbart, og trekkes raskt inn i huden. Smører du deg inn i et par dager, er det ofte nok, og huden er tilbake til sin sedvanlige mykhet og fuktighet. Eight hour cream er for øvrig også genial på tørre lepper og i ansiktet, men det finnes spesialutviklede kremer til disse områdene også, om man skulle ønske det. Kremen lukter ikke spesielt godt, men lukten forsvinner innen altfor lenge. Blant Side2s førstevalg til svært tørr hud.

ORIGINS, Make A Difference, pris 175
Om kremen: Gir fuktighet og næring til tørre hender. Motvirker også aldringstegn.
Side2s dom: Origins tørker svært raskt inn i huden og gir ikke noe fettlag på hånden eller fingre. Gir en glatt følelse og virker godt både på håndflaten og neglebåndene. Gir mykhetsfølelse over tid, så denne kremen varer en stund. Kremen lukter i tillegg svært godt - litt lavendel og gir en frisk lukt. Ekstra pluss for at flasken er lang og smal slik at den kan tas med i veska.

Kommentarer til denne saken