Det er få ting som gir mannen så mye glede som penisen hans. Ingen kaller den «penis» naturligvis. Menn flest tenker mer på andres underliv enn sitt eget, men vi har likevel sett behovet for en rekke synonymer i dagligtalen.

Vi nevner i fleng: Slampen, pølsa, brannmannen, migern'n, pikk, kuk, slangen, tralla, USB-en, innpluggen, banan, spruter'n, brannslangen, kølla og skrumpen.

Sistnevnte kallenavn bringer oss rett til dagens tema: Tingene du antagelig ikke visste om penis:

Krymping er ikke en myte

Jerry og George tullet ikke da de lagde den breømmelige «Shrinkage»-scenen. Kaldt vann og vær får lillemann til skrumpe sammen. Testikler trives best i varmen når det skal produseres sperm og testosteron, og blir det for kaldt kryper den seg sammen for å holde på varmen.

HTML EMBED

Kølla kan knekke

Penisfraktur, heter det.

Ved seksuell aktivitet eller kraftig trykk mot penis kan den «brekke», opplyser Lommelegen.no, og ber alle med symptomer som «følelse av at penis brakk da det skjedde», «akutt smerte» og «vinkel på penis» om å kontakte lege umiddelbart. No shit.

HTML EMBED

Røyking kan gi slapp slange

Logikken er enkel: Røyking tetter igjen arteriene. Du har arterier i penis. Dette betyr at røykere kan oppleve vanskeligheter med å få reist soldaten.

HTML EMBED

Menn(esket) er godt utrustet

Størrelsen på brannmannen er et evig tilbakevendende tema både for menn og kvinner, men for det første er peniser stort sett ganske like, og for det andre kan vi booste selvtilliten din med å avsløre at du uansett er godt utstyrt i forhold til resten av jordens skapninger. Sjimpansen har for eksempel bare halvparten så stor penis som mennesket.

Men ikke gjør for mye research på blåhvalen...

HTML EMBED

Menn er programmert til å komme fort

Neste gang du føler for å si «Unnskyld, det gikk litt fort», kan du heller si «Jaja, menn er menn».

- Den virkelige formålet med samleie er forplantning, og menn har utviklet egenskapen til å ha sex akkurat lenge nok til å få den jobben gjort, forteller doktor Fiske til nettsiden Ivillage.com.

I praksis kan 85 prosent av menn fullføre i løpet av tre minutter eller mindre. Klok av skade, holder noen menn på litt lenger.

HTML EMBED

Ekstra stort kun for de utvalgte

Du har sett dem i butikken. Ekstra store kondomer. Og du har kanskje lurt på om du trenger noen slike. Neppe.

Ifølge kondomfabrikantene er markedet for ekstra store kondomer begrenset til seks prosent av befolkningen. Med andre ord lyver 94 prosent...

HTML EMBED

Blå baller er heller ingen myte

Kåte menn bør ikke holde igjen. Du kan få noe som legene muligens kaller for testikkelhypertensjon (om vi har klart å oversette «epididymal hypertension» riktig), eller «blå baller» på folkemunne.

Blå baller kan du få dersom du har vært opphisset over lang tid, men ikke fått utløsning. Det vil føles som smerte i pungen og «blåfargen» kommer av væskeopphopningen.

HTML EMBED

Onani setter varig spor

Fargen på penis er ikke tilfeldig, og står ofte i kontrast til andre kroppsdeler. Delvis kommer dette fra naturens side, men gutta er også skyld i sakene.

I løpet av puberteten blir unge menns junior svært godt kjente med høyrehånden, og ømfintlig hud som blir «håndtert» såpass ofte, kan mørkne. Det er sant!

HTML EMBED

Skostørrelse og penisstørrelse?

De to tingene har ingenting med hverandre å gjøre.

HTML EMBED