(SIDE2): Jo visst har størrelsen noe å si - men det er ikke lengden som avgjør hvordan sexliv eller hvor i hierarkiet man ender. Det er tykkelsen.

Musesjekk
Det skriver VG, som gjengir en undersøkelse foretatt av britiske, sveitsiske og franske forskere. Undersøkelsen har tatt for seg vår vanligste museart, klatremus, der hunnen føder fire-fem kull i året, og hvis levetid når maks 18 måneder.

- Denne arten er spesielt interessant å studere, ettersom hunnen parer seg med flere hanner under én og samme paringsperiode, sier Jean-Francoise Lemaitre, som har ledet studien, til BBC Nature.

Fysisk stimulans
Klatremusens penis har for øvrig små pigger, men det er ikke de - det er størrelsen på penisbenet som avgjør hvor attraktiv hannen er hos hunnen. Jo større ben, jo grovere penis. De er ikke lenger, men tykkere, og undersøkelsen viser at det er disse hannene som er dominante blant hannmusene.

Forskerne mener tykkelsen er viktig ettersom hunnene trenger en viss fysisk stimulans for å få eggløsning, noe de med stort penisben klarer best.

Mennesker har ikke penisben, men det har sjimpanser og gorillaer. I undersøkelsen var det største penisbenet målt til 1,7 millimeter bredt og 4,5 millimeter langt.

Størst får mest
Professor Nils Christian Stenseth ved Universitetet i Oslo sier dette viser hvordan individer forsøker å tiltrekke seg flest mulig partnere.

- Mer spesifikt viser studien at de som i kjønnsmoden alder har størst penis, vil få flest og best partnere og dermed mest avkom, sier han til avisen.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Mer om (menneske)-penisen kan du lese her: