Hvordan finner jeg ut hva han tenner på?

Spørsmål: Jeg har hatt sex med en venn av meg ett par ganger nå, du kan vel egentlig si at vi "holder på". Vi har kjempegod sex, men hver gang jeg spør ham hva han tenner på eller hva han liker, eller hva han vil at jeg skal gjøre, så sier han bare at han ikke vet. Jeg er den første hans, mens jeg har hatt flere tidligere, kan dette være problemet? at han synes det er flaut at jeg har så mye mer erfaring enn ham? Han vet alt jeg tenner på, og han gjør det hele tiden, men han vil aldri fortelle meg hva jeg kan gjøre for ham...

- Kvinne (17)

Svar: Det kan godt hende at siden han er såpass uerfaren at han ikke vet enda nøyaktig hva det er han liker. Han virker fornøyd, men mange har det litt vanskelig for å fortelle hva det er de ønsker, det kan være at de ikke tør fordi de er sjenerte eller ikke helt vet hva de skal si. Det er bra du er åpen om dine ønsker, det gjør sexen bare bedre og han får mer erfaring og selvtillit. Du kan gjerne veilede han ved å spørre litt mer spesefike spørsmål som f.eks. hva liker du best, rolig som det her eller fortere/hardere? Som sagt så virker han veldig fornøyd med slik dere har det, og mange menn føler ikke for å snakke om ting så lenge de har det bra. Gi han litt tid til å bli bedre kjent med deg og hvordan det er å ha sex, når han blir mer erfaren så finner han ut hva det er han tenner mest på og da er det lettere å snakke om det til deg.

- Ann Mari

- Jeg vil ikke være utro, men jeg trenger sex

Spørsmål: Hei Ann Mari, flott spalte du har. Jeg er en mann på 32 som har vært i fast forhold med samme jente de siste 8 årene. Før dette hadde jeg noen, to mindre lange forhold (1-2 års) og mange one-night stands før dette igjen. Men nå har jeg altså funnet drømmedama og holdt meg til henne de siste åra. Det som er problemet vårt er at hun har fått en kronisk plage nedentil som gjør at hun har mistet sexlysten fullstendig. Så i tall har vi kanskje sex 2–4 ganger i året. Dette er når hun er i "orden" nedentil. Mitt problem derimot, noe vi er veldig åpne om, er at jeg har veldig sterk seksuell drivkraft. for meg er sex 1 gang i uken et absolutt minimum. men jeg har holdt ut, uten å mase eller spørre, gjerne perioder på seks md. eller lengre uten å engang nevne det for henne, men kjenner nå at dette begynner å bli et problem. Jeg elsker henne over alt på jord, og det er ikke hennes feil at hun ikke kan så ofte. jeg vet egentlig ikke hva spørsmålet mitt er, men tenkte i de baner om hvordan det er å ha sex med andre når man er i fast forhold? Jeg tenker ikke da på utroskap, men en åpen dialog med partneren om dette. Har ikke nevnt noen ting om dette til henne enda, og lurte på om du hadde et tips på hvordan man går fram med et slikt spørsmål til partneren uten å såre henne? Jeg vil heller være helt åpen med henne om dette enn å falle i utroskapens klør. Det hjelper heller ikke at jeg har kolleger på arbeidsplassen som flørter uhemmet og til og med kler seg delvis av for meg når ingen av de andre ser det. Det begynner å bli fryktelig vanskelig for meg å "avslå tilbud". har faktisk gått så langt ene gangen at en av mine kvinnelige kolleger begynte å ta på meg da vi sto i samme rom alene. noe jeg avbrøt selvsagt. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre lengre. Jeg ønsker ikke å avslutte forholdet jeg er i, ønsker ikke å være utro, er ikke interessert i andre forhold, men trenger mer sex.

- Mann (32)

Svar: Du er i en veldig kinkig situasjon, helt klart. Du sier henne har mistet sexlysten fullstendig- lyst kan man jobbe med å fikse, men er det sykdomsrelatert som du også skriver at det er så er det verre. Jeg ville ha bestilt en time sammen til fastlegen deres der dere to går sammen for å snakke om dette problemet, han kan komme med råd til hva dere kan gjøre for å bedre situasjonen. Feks nye medisiner, endring i livsstilen eller finne noen som er spesialister innen det området. Det er veldig vanskelig for meg å gi direkte råd rundt akkurat det her, men jeg ville undersøkt å prøvd og gjort alt for å finne den beste løsningen. Sex er ikke alt, du har funnet drømmedama di og du burde holde på henne. På den andre siden så har alle lyster og behov som må tilfredsstilles og det er forståelig at det her blir mer og mer uholdbart. Kjæresten din har et problem og det her er garantert veldig vanskelig for henne også, det er lett for at hun ikke føler seg bra nok når hun ikke kan gi deg alt du ønsker. Det er viktig at dere kan snakke mye om det her, men jeg vet ikke om det er mulig å ta opp med henne at du ønsker å ha sex med andre uten at hun blir såret og at det ikke blir ansett som utroskap. Alle forhold er forskjellige og folk har sine egne grenser på hva de klarer å tolerere, men jeg tror at de aller fleste ville blitt knust av tanken på at deres kjære har sex med andre damer. Jeg tror det er veldig vanskelig å gjennomføre uten at noen blir såret. Selv om dere ikke kan ha sex så er det andre måter man kan bli tilfredsstilt på, hvor står dere med tanke på oralsex? Da får du lettet litt på trykket og om hun også kan motta det så får dere vært mer intime med hverandre.

- Ann Mari

Jeg vil være slave for en dame

Spørsmål: Hei, jeg vil være 24/7 slave for en herskerinne, men vet ikke hvordan jeg skal gå fram? Er dette noe du og de fleste jenter vil like?

- Mann (28)

Svar: Det kan være spennende å utforske det å være dominant, men de fleste jenter ville nok syntes det hadde blitt for mye å ha hatt en slave 24/7. Siden dette er noe du tenner på så ta det opp med de kvinnene du er i kontakt med å se hva de sier om det, er det noe de ville ha likt å testet ut så er det jo ikke noe galt i det, selv om det nok er for de som er spesielt interesserte.

- Ann Mari

Jeg frykter hun har en annen

Spørsmål: Hei. Jeg har hatt en kjæreste nå i 4 år. vi hadde et fint sexliv helt fram til sommeren 2012. Siden sommeren 2012 har det blitt sjeldnere og sjeldnere sex. På det lengste har jeg ventet i over ca. 1mnd. uten om det har vi hatt sex 1–2 ganger på 2 uker. Hun skylder på sexlysten, hun går ikke på noen p-pille eller noe og lurer på om dette er normalt, eller om det er en annen. Hun sier også jeg plukker og maser for mye, men selv vet jeg at jeg ikke gjør det, jeg venter til hun tar initiativet, noe hun aldri gjør. Så; er dette normalt, eller kan jeg ha rett om at hun har en annen?

- Mann (19)

Svar: Sexlysten kan gå litt ned enkelte ganger og det er helt normalt. Noen ganger har man stor sexlyst og til tider der man er veldig stresset, har problemer med jobb eller skole f.eks. så kan det gå ut over sexlivet, men så lenge det er en balanse så er det ikke noe galt. Er det noe som har skjedd de siste månedene og det ikke har forbedret seg så burde du ta det ordentlig opp med henne, det er alltid en grunn til at slikt skjer. Det trenger ikke bety at hun er utro, men spør henne hva det skyldes. Hva kan du gjøre bedre i forholdet og hva kan du hjelpe henne med? Selv om du kan føle at det ikke er rett at du skal forandre på ting så er det alltid mye lettere å forandre seg selv før man prøver å forandre andre. Når dere har denne samtalen så kan hun hva hun føler og mener og kan ikke bli sur for at du prøver å få et bedre samliv med kjæresten din. Forhåpentligvis ordner dere det opp ved å snakke ut!

- Ann Mari

Hun vil ikke ha oralsex

Spørsmål: Hei! Jeg har vært sammen med kjæresten min en stund, og vi har et veldig bra sexliv, men det er en liten ting som plager meg litt. Jeg får nesten ikke slikke henne! Problemet er ikke at hun ikke liker det, hun sier det føles veldig godt. Problemet er at hun er så kilen der nede at jeg sjelden får holde på i mer en noen sekunder før jeg må gi meg. Fingring og vanlig sex går helt fint. Hun sier hun alltid har vært slik, men er det noe jeg kan gjøre for å få holde på litt lenger? Jeg har veldig lyst til å tilfredsstille henne med tunga også!

- Mann (28)

Svar: Hun må slappe mer av, alle damer er veldig følsomme- noen mer enn andre, men det skal ikke kile så mye at det ikke skal gå an å ha oralsex. Ikke start å slikk direkte på klitoris, det er våres mest sensitive område og går man for direkte og hardt fram der så vil det kile og det er ikke godt. Varier med å fingre og slikke henne så blir det ikke den konstante og intense følelsen av kiling som hun opplever. Mange føler seg ikke helt komfortable mens man får oralsex fordi man er usikker og klarer ikke slappe av, og da er det lett ikke kunne nyte det fullt ut. Gi henne litt tid og fortell henne hvor deilig du synes det er så vil det bli lettere for henne å like det.

- Ann Mari

Blemme under penishodet

Spørsmål: Hei Ann Mari. Jeg har aldri hatt sex før, men plutselig kom muligheten. Det var ei jente som først sugde meg hardt. Jeg har aldri dratt forhuden såpass langt ned. Faktisk aldri. Etter at hun hadde gjort en fantastisk sugejobb, så skulle vi prøve å ha sex. Vi hadde begge drukket litt. Jeg hadde bare hatt 3–4 øl, så var ikke så full. Prøvde meg på misjonærstillingen, men klarte aldri å komme inn. Hun var utålmodig, så jeg fikk den aldri inn før hun ikke gadd mer. Vi brukte selvfølgelig kondom. I løpet av kvelden, så fikk jeg ikke dratt forhuden tilbake skikkelig. Kanskje fordi jeg ikke hadde helt tid siden vi dro ut på fylla etterpå. På kvelden dagen etter, så legger jeg merke til at jeg har fått en blemme under penishodet. Den gjør ikke vondt. Heller mer vondt at jeg ikke får dratt tilbake forhuden på grunn av dette. Søkt litt rundt på nettet og gjort meg opp en mening om at dette kan være en vannblemme eller en blodblemme som kan oppstå ved friksjon under samleie. Hun har sugd mange, men jeg har aldri hatt sex før eller blitt sugd. Har du hørt om dette før med noen du har vært med? Burde jeg være bekymret? Takk for svar!

- Mann (21)

Svar: Det kan hende at det er en blemme du har fått via friksjon under sex/oralsex, om det er så vil det gå over i løpet av en ukes tid. Om det ikke har gjort det eller det er veldig vondt så burde du få deg en legetime slik at legen din kan se på det og du kan få noe som hjelper mot dette. Det er mest sannsynlig noe som vil gå over, men det er ikke noe godt å ha vondt så sjekk det ut om det ikke går over.

- Ann Mari

Endelig ute av skapet

Spørsmål: Hei, jeg er en rolig mann som nettopp har kommet ut av skapet etter mange år som gift med en kvinne. Jeg har en ungdomsvenn "frode" som jeg har hatt kontakt med over en lang periode og jeg er nå klart for å starte forholdet, problemet er at han er sammen en kvinne. hvordan kan jeg fortelle han at jeg er homofil og mine følelser for ham, uten å ødelegge alle de årene vi har hatt som bestevenner?

- Mann (34)

Svar: Nå vet jeg ikke om denne mannen du er god venn med også er homofil? Er dette noe dere har snakket om før så du har en viss anelse hvor han står? Du kan starte med å fortelle han at du er homofil og hvordan du har hatt det med å leve med den hemmeligheten såpass lenge. Om han også er i samme situasjon vil det være mye lettere for han å åpne seg om det til deg og da kan du fortelle han at du har følelser for han. Du har holdt dette inne i deg såpass lenge og det er bra du endelig turte å gjøre noe med det, er ikke livet for kort til å ikke tørre å ta litt sjanser? Go for it!

- Ann Mari

Vennene mine liker ikke den nye kjæresten min

Spørsmål: Hei! Jeg er nesten aldri sammen med vennene mine lenger. Grunnen til dette er en jente som jeg liker veldig godt, men jeg har på følelsen at mine venner ikke liker henne så godt og derfor ikke vil henge sammen med oss. Har du noen tips? Også sexspørsmålet mitt: Syns det er ekkelt å gå ned på henne. Noen tips til dette? Takk for svar!

- Mann (18)

Svar: Venner er veldig viktig å ha og deres meninger burde ha en viss betydning, men på den andre siden så skal venner støtte deg i dine valg så om de ikke liker denne jenta så godt så fortell dem at du liker henne og at de skal gi henne en sjanse. Om de blir kjent med henne så ser de fortere hva det er du ser i henne som kanskje dem ikke har fått med seg.

Over til ditt andre spørsmål, du sier ikke noe om hvorfor du synes det er ekkelt. Er du ikke vant med det eller er det noe annet? Det er ikke noe ekkelt med det, mitt beste tips er å ta en dusj sammen først slik at dere begge er helt rene før dere starter. Det er med apetittvekkelig.

- Ann Mari

Stram forhud

Spørsmål: Hei Ann Mari. Jeg er sammen med en jente, og tror snart at vi kommer til å ha sex. Problemet er bare at jeg har veldig stram/trang forhud, noe som gjør at jeg ikke får trukket tilbake forhuden uten få vondt. Jeg har ikke sagt noe til foreldrene mine, og har ikke lyst til det heller. Hva skal jeg gjøre? Takk for svar!

- Mann (17)

Svar: Dette er noe du burde gjøre noe med før dere har sex, det vil gjøre vondt om du ikke får trukket tilbake forhuden din. Jeg skjønner at dette ikke er noe moro å ta opp med foreldrene dine, med det trenger du heller ikke. Gå til helsesøsteren på skolen din så kan hun hjelpe deg med å finne en salve som du kan kjøpe å smøre på. Det finnes en krem som heter Hydrokortison 1 % som man kan kjøpe på apotek uten resept som kan hjelpe, men om forhuden er veldig trang så trenger du sterkere krem og da må du ha resept.

- Ann Mari

Havner alltid på "vennelisten"

Spørsmål: Hei! Jeg er ganske tynn, det gir meg litt dårlig selvtillit når det kommer til damer, men ikke helt ekstremt. Problemet ligger i det at de jeg har hatt et godt øye til som regel havner på vennelisten. Legger ikke på meg en kilo uansett hva jeg spiser så jeg føler det at jeg er tynn og ser ung ut gjør at jeg akkurat ikke får "jenta", og at jeg heller blir den gode vennen, som er fint det, men ikke alltid. Har du noen tips? Må det bein hard trening til? Takk!

- Mann (23)

Svar: Det er ikke nødvendig å endre utseende for å finne seg en jente, du er ung og da er det lett å ikke ha så god selvtillit om man ikke føler seg vel med seg selv. Tør å flørt mer med jentene rundt deg så vil de få et annet syn på deg enn kun en venn, bli mer utadvent og ikke tenk på hvordan du ser ut. Trening er bra for deg uansett så det skader ikke å fokusere på det, få satt opp en kostholdsplan og start med styrketrening så vil du nok merke en forskjell ganske tidlig. Trening er også utrolig bra for selvtilliten!

- Ann Mari