I snart to måneder har Side3s sexekspert Ann Mari Olsen svart på spørsmål fra våre lesere om det meste som har med sex og samliv å gjøre. Vi har fått inn tusenvis av spørsmål, og det er soleklart ett spørsmål som opptar flest menn.

- Er penisen min stor nok?

I så måte er Side3s lesere langt fra originale. Skal vi tro Juntafil-boken «Sånn ca. alt om sex og kjærlighet» har penisspørsmålet opptatt mannen siden tidenes morgen. Det er ikke alltid «stor» har vært det ideelle. I antikken så angivelig greske og romerske menn på store køller som latterlige.

Men nok om det. I dag er det helt andre idealer som gjelder, og spørsmålet er altså: Hvor stor bør en penis være?

En liten digresjon først:

Har størrelsen noe å si?

Premisset for spørsmålet må jo være at størrelsen har noe å si.

Men har det egentlig det?

Vel, ja, om vi skal høre på Ann Mari.

Hun er jo tross alt kvinne.

- Jeg skal ikke nekte for at størrelsen har noe å si, sier Ann Mari.

Hun presiserer samtidig at det ikke betyr at kvinner ønsker størst mulig heller. Det gjelder kanskje å finne noen som passer sammen som, øh... hånd i hanske?

- Vi jenter er like forskjellige nedentil som dere gutter, så det som er stort for meg kan være helt annerledes hos ei annen jente siden noen er trangere enn andre, sier Ann Mari.

LES OGSÅ:

Og skal vi stole på forskningen, er penisstørrelsen dessuten noe mennene er mye mer opptatt av enn kvinner. Da britiske forskere undersøkte 50.000 heterofile par i 2007, svarte 85 prosent av kvinnene at de var fornøyde med mannens utstyr, mens bare 55 prosent av mennene var fornøyd med seg selv. Kvinnene var dessuten mer opptatt av tykkelsen enn lengden, ifølge Juntafil-boken.

Svaret

Tilbake til det store spørsmålet om penisstørrelse. Hva er stort nok? Heldigvis, når spørsmålet har opptatt menn så lenge, så finnes det rikelig med undersøkelser og tallmateriale til å stadfeste hva som er innenfor normalen:

En gjennomsnittlig ergiert penis er mellom 12,9 og 15 centimeter lang, målt fra roten til tuppen på oversiden av ståpenis, ifølge Wikipedias temmelig omfattende artikkel på emnet.

95 prosent av hele klodens menn har en penis på mellom 10,7 og 19,1 centimeter. Gjennomsnittlig tykkelse, som kvinner skal være mer opptatt av, er 12,3 centimer målt rundt roten av skaftet i erigert tilstand.

Men hva med deg som befinner seg i bunnen av skalaen, er det fremdeles «stort nok»?

- Ja, det er det. Det gjelder å bruke hva man har, penisstørrelsen får du uansett ikke gjort noe med, sier Ann Mari.

Tilfredsstill med liten kølle

Bruke hva man har, ja. For mange unge, nervøse menn, er nok det lettere sagt enn gjort. «Sånn ca. alt om sex og kjærlighet» har imidlertid noen tips til hvordan menn med liten stake kan bruke det han har på best mulig måte.

1. Vær raus med oralsexen. De fleste kvinner elsker oralsex, noen mer enn selve samleiet, heter det i boken, som foreslår å gi kvinnen orgasme med munnen først.

2. Ta henne bakfra. Dette øker friksjonen, og gir følelsen av at du er større. Det oppnås samme effekt når hun er øverst.

3. Støt hardt og dypt. Det er faktisk en av fordelene med å ha mindre penis!

Er du fremdeles ikke tilfreds med din egen størrelse, eller har du andre spørsmål om sex og samliv? Ann Mari svarer på spørsmål fra leserne hver tirsdag her på Side3.no.

BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.

LES OGSÅ: