Mange friserer, trimmer, napper eller vokser hårvekst i underlivet. Noen tar alt, klipper, har en liten stripe, kun bikinilinjen, V-formet, mønster eller lar du det rett og slett gro.

- Velger du å frisere er det veldig viktig å barbere riktig, understreker nettredaktør i Kondomeriet, Maria K. Ebbestad.

Sexy intimbarbering

Ebbestad råder deg til å ta det hele til nye høyder ved å barbere eller intimfrisere kjønnet til hverandre, som en del av et hett forspill. - Alt dere trenger, er en personlig hårtrimmer eller en barberhøvel med nytt blad, en god barberkrem og en etterbarberingskrem.

- Legg dere ned på baderoms-gulvet etter en varm dusj, eller legg et varmt håndkle over området som skal barberes for og mykgjøre hårene i forkant. Ha på barberkremen og vent et par minutter til kremen har fått virke på hårrøttene.

Bruk en mild barberkrem uten særlig parfyme når du skal bruke den i underlivet, så vil du ifølge nettredaktøren slippe man å få irritasjon i etterkant. Smak & Behag mild barberkrem er helt super til intimbarbering da den er mildt parfymert og ikke skummer, den bare legger seg rundt hårrøttene og gjør barberingen lett som en lek. Og du har full kontroll når man ønsker å frisere en sexy frisyre.

Dersom du heller ønsker å bruke en hårfjerningskrem finnes det milde merker på markedet som egner seg bedre til intime soner, enn andre sterkere merker.

- Husk å skylle godt med vann etterpå og ha på litt Unirens antinuppekrem, så slipper du irriterende røde nupper.

Tips for riktig intimbarbering

Åse Storfjell-Olven farmasøyt og webredaktør for Vitusapotek.no. Hun har følgende råd til deg som skal foreta intimbarbering:

  • Før du skal barbere underlivet er det lurt å vaske underlivet med en mild intimsåpe slik at området er rent før du begynner å barbere.
  • Deretter kan du påføre barbergele, Vitusapotek har en barbergelé fra RFSU som er klar, det gjør det enklere å se hvor du barberer. Du kan også bruke barberskum.
  • Start barberingen, pass på at høvelen har skarpe blader det reduserer eventuell irritasjon. Husk på å barbere i samme retning som hårene vokser, og prøv å unngå alt for mange repetisjoner.
  • Skyll området godt etter barbering så ikke rester etter barbergele eller skum blir værende.
  • Vasking og barbering fjerner noe av hudens naturlige fettstoffer så påfør gjerne en beroligende/kjølende krem etter barberingen for å roe ned huden og tilføre fuktighet.

- Renslighet og god hygiene er svært viktig ved intimbarbering. Skift blader på høvelen ofte eller bruk engangshøvler, påpeker farmasøyten.

Unngå disse intimbarberings-tabbene:

Storfjell-Olven understreker at du ikke bør bruke en sløv høvel.

- God hygiene viktig også etter intimbarbering. Intimbarbering gir små hull og sår i huden og infeksjonsfaren er derfor større enn om man ikke barberer seg.

Videre supplerer farmasøyten med at Sykehuset i Asker og Bærum har startet å fraråde gravide kvinner som skal føde med planlagt keisersnitt å intimbarbere seg de siste ukene før fødselen.

- Dette fordi intimbarbering øker risikoen for infeksjon ved keisersnitt. Gravide som ikke har planlagt keisersnitt får ikke en slik oppfordring, men noen av disse kan ende opp med å ta keisersnitt likevel.

Intimbarbering som forspill

Å barbere kjønnsorganet, eller å la kjæresten din gjøre det, kan være en spennende start på en herlig, erotisk kveld.

- Begynn kvelden sammen i dusjen med barbersaker og skummende såpe. Det setter i gang fantasien og er et spennende forspill i seg selv, forklarer Ebbestad fra Kondomeriet til Klikk.no.

Her har hun listet opp noen forskjellige måter å gå fram på:

Foreslå intimbarbering for partneren

- Det beste er kanskje å spørre partneren din direkte, om ikke dere skal prøve intimbarbering. God sex er myntet på god kommunikasjon dere imellom, det er viktig og riktig å diskutere ting istedenfor å bare gjøre det. Det verste som kan skje er at du får et nei. Om du syns det er litt skummelt å spørre kan du jo begynne såpe inn partneren for å sette den rette stemningen.

- Fortell hvor sexy du syns vedkommende er og hvor tent du er. Når du vasker på de mest intime stedene spør du om du kan få prøve noe, og vips så er sveisen kort.

La partneren din barbere deg først

En annen god måte å gå fram på, er ifølge Ebbestad å la partneren din barbere deg først. Det vil kanskje åpne for at du får barbere partneren din etterpå. Bruk litt Unirens etter barbering for å unngå røde nupper. Den desinfiserer underlivet og lukter lett av sitrus.

- Du kjenner deg ren etter påføring, og dette er helt klart det beste alternativet på markedet. Kos dere og nyt hverandres nybarberte underliv.

Mer oralsex med intimbarbering

Selv om det foreløpig er flere jenter enn gutter som friserer underlivet burde ifølge Ebbestad gutta absolutt komme på banen.

- Et velfrisert underliv er mer innbyderne og fører til mer oralsex.

- Mannens penis ser også større ut når han fjerner hårene.

Artikkelen er først publisert på klikk.no. Les også:

Bikinitrusa som gir deg sprettrumpe

Faren er stor for at du har en av disse sykdommene

Nei, du får ikke "modellmus"

11 ting som gjør blowjoben bedre