Debatten om hvorvidt menns penisstørrelse virkelig har noe å si for kvinner har rast siden tidenes morgen.

Tidligere undersøkelser har konkludert med blandete resultater, men nå hevder amerikanske forskere at de har funnet en løsning på debatten, skriver Huffington Post.

Forskere ved UCLAs Sexual Psychophysiology and Affective Neuroscience (SPAN) Laboratory fant nemlig ut at størrelse har noe å si, men bare på «one-nights». Det er heller ikke lengden på utstyret det kommer an på.

Undersøkelsen konkluderer nemlig med at det er penisens omkrets som virkelig imponerer kvinner.

Benyttet 3D-modeller

Studien lot kvinner få se og røre 33 peniser fremstilt ved hjelp av en 3D-printer. Alle modellene varierte i størrelse og lengde, fra rundt ti centimeter i lengde og 6 centimeter i omkrets til over 21 centimeter i lengde og 17 centimeter i omkrets.

Kvinnene fikk så beskjed om å plukke ut hvilke to penisstørrelser de ville foretrukket hos en langsiktig partner og en «one night stand». For sistnevnte valgte de fleste kvinnene i undersøkelsen en penis med større omkrets enn hva de gjorde da de valgte ut en for et lenger forhold. Overraskende nok var det ikke noe merkbar forskjell på penislengden mellom en kortsiktig partner og en langsiktig partner. De aller fleste kvinnene i undersøkelse valgte en modell med lengde på 16.5 centimeter.

Grunnen til at omkrets ser ut til å være viktigere enn lengde, har ikke forskerne noe klart svar på. En av teoriene går derimot ut på at vaginaen har mange trykksensitive områder og kvinner vil derfor merke forskjell på en penis' tykkelse. En annen teori foreslår at en penis med større omkrets bringer klitorisen nærmere vaginaen under samleie, noe som er blitt foreslått at gjør det lettere for kvinner å oppnå orgasme.

På den annen side melder en av forskerne i undersøkelsen, Shannon Leung, om at en lang penis kan gi kvinner smerter i livmorhalsen.

Blandete resultater

Om undersøkelsen endelig vil kunne legge debatten død er meget tvilsomt. Som nevnt har det tidligere blitt utført en rekke andre undersøkelser på emnet, alle med blandete resultater. Ifølge Leung er dette dog første gang man benytter seg av 3D-modeller, noe som betyr at testpersonene fikk fysisk berøre og ikke bare forholde seg til bilder og spørsmål om forskjellig penisstørrelse.

SPAN legger til at kvinner har en tendes til å overdrive hva slags størrelse de fortrekker, en påstand andre del av undersøkelsen støtter opp under. I denne delen ble kvinnene tildelt 3D-modellen de hadde tidligere plukket ut, og bedt om å undersøke den i 30 sekunder før de måtte legge den tilbake blant de 33 andre modellene. De ble så bedt om å finne tilbake til modellen de selv hadde valgt, enten etter 30 sekunders ventetid eller etter å ha utført en ti minutters spørreundersøkelse (for å få tiden til å gå).

Undersøkelsen viste at kvinnene som måtte vente i ti minutter hadde en tendes til å plukke en større og feil modell enn modellen de tidligere selv hadde valgt ut.

Ifølge Leung er dette gode nyheter for menn som har komplekser for utstyret på «pakken».

- For menn som vurderer operasjon for å øke penisstørrelsen, ser det ut til at dette ikke er nødvendig da kvinner ser ut til å overvurdere størrelsen på peniser de nettopp har sett, forteller forskeren.