Størrelsen på penis er et av spørsmålene Side3s sexspaltist Ann Mari Olsen får oftest - det synes å være den ene tingen menn er mest usikre på.

En gruppe forskere i Australia bringer i så måte dårlige nyheter til personer som frykter de er for dårlig utstyrt.

Størrelsen har noe å si for hvor attraktiv du er for det motsatte kjønn. Og ikke så rent lite heller, om vi skal tro forskerteamet ved Australian National University i Canberra.

Jo større - jo bedre

Resultatet av undersøkelsen, publisert i tidsskriftet «Proceedings of the National Academy of Sciences», tyder faktisk på at «jo større - jo bedre».

En gruppe kvinner som fikk se forskjellige datagenererte bilder av nakne menn, vurderte mennene med større utstyr konsekvent som de mest attraktive.

Tidligere undersøkelser har vist at en manns høyde har mye å si for hvor attraktiv han er for det motsatte kjønn, men funnene til det australske forskerteamet tyder på at penisstørrelse er minst like viktig, skriver den britiske avisen The Telegraph.

Mens en annen studie av 3300 italienske menn har vist at en kvinnes interesse for størrelsen dabbet av etter en lengde på 7,6 centimeter i slapp tilstand (som er mindre enn gjennomsnittet), kan resultatet av denne nye undersøkelsen muligens være bekymringsfull for enkelte menn.

Det syntes nemlig ikke være en øvre grense for når lengde og tykkelse begynte å miste appell.

Om det finnes en ideell penisstørrelse, er den større enn de 343 figurene brukt i studien, noterer forskerne seg.

Kan har formet evolusjonen

Størrelsen på penis var spesielt viktig på høye menn, muligens på grunn av den visuelle kontrasten mellom mann og lem, og størrelsen var også viktigst for større kvinner.

Sjefsforsker Brian Mautz ved Australian National University i Canberra mener at resultatene kan tyde på at evolusjonen har gitt mennesket større peniser takket være kvinnens preferanser.

- Vi fant at størrelsen på slapp penis er betydningsfull for en manns tiltrekningskraft. Resultatet viser at hvilke menn kvinner valgte som partner kan ha spilt en rolle i utviklingen av den relativt store, menneskelige penisen, sier Mautz i en kommentar.

Hva er normal størrelse?

Det evige spørsmålet om penisstørrelse har interessert menn i uminnelige tider, og selv om resultatet til de australske forskerne skulle stemme, så finnes det rikelig med undersøkelser og tallmateriale til å stadfeste hva som er innenfor normalen:

En gjennomsnittlig ergiert penis er mellom 12,9 og 15 centimeter lang, målt fra roten til tuppen på oversiden av ståpenis, ifølge Wikipedias temmelig omfattende artikkel på emnet.

95 prosent av hele klodens menn har en penis på mellom 10,7 og 19,1 centimeter. Gjennomsnittlig tykkelse, som kvinner skal være mer opptatt av, er 12,3 centimer målt rundt roten av skaftet i erigert tilstand.