(SIDE2): Pepsi Norge har lansert nye flasker – og det har fått mange Pepsi-elskere til å reagere kraftig.

De mener nemlig at de nye flaskene ikke bare er vanskeligere å håndtere, men også at de er med på å forringe kvaliteten på den populære brusen – og mange krever at de harde plastflaska kommer tilbake.

Myk flaske og flat brus

For en uke siden la Pepsi Max i Norge ut en status på sin Facebook-side, der de ba brusdrikkerne si hva de synes om de nye flaskene – og responsen har ikke uteblitt. Og de som har sagt fra, er i all hovedsak negative til endringen.

- Takk til Pepsi Max Norge! Dei nye flaskene var akkurat det påskuddet jeg trengte til å redusere/kutte forbruket av Pepsi Max. Mindre smak, mindre kullsyre, upraktiske i bruk! Nå blir det i beste fall ei flaske i ny og ne, skriver en, mens flere trekker frem dette med at det virker som om kullsyren er borte.

LES også: Pepsi gjør som Coca-Cola
OG her: Vant Pepsi Max eller Coca-Cola?

HTML EMBED
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

- Jeg synes at disse flaskene gir et dårligere produkt, med mindre kullsyre og at kullsyre holder mye dårligere etter at flaske er åpnet.

- Fiks kullsyre problemene eller skift til den gamle flaske typen jeg er helt lei av de nye Pepsi Max flaskene jeg drikke bare cola nå nesten

Også det at falskene er mykere, og ergo annerledes å holde, har fått flere til å reagere.

- For myke. Står ustabilt. Håpløs å drikke rett fra flaska.

- Vel, det er ganske irriterende når det spruter Pepsi rundt overalt bare fordi en holdt rundt flasken da den ble åpnet.

HVA synes du om de nye flaskene? Er det et problem, eller er det en storm i et (brus)glass?Si din mening i kommentarfeltet under.

Nye problem

Andre mener de mykere flaskene skaper problemer også på andre områder i hverdagen.

- Når man drikker i snitt 4 stykk 1,5-litere per dag blir det en del tomflasker. Disse nye flaskene er jo så lette og står fryktelig dårlig, så det "fine opplegget" vi hadde til tomflaskene må nå til revurdering. Litt klønete er de også å holde i når de er åpnet, særlig for barnehender som holder midt på flaska. Har blitt litt søl allerede. Mht kullsyren....den har alltid holdt seg dårlig, fordelen for dere/Pepsi er at vi dermed drikker opp flaska når den er åpnet.

- De nye flasken er dårlig, smaken hold seg dårligere og de står ustabilt i koppholderen i bilen. Få de gamle tilbake

Men mellom alle de negative, er det et par positive.

- Pepsi Max har aldri smakt så godt som nå etter dere har fått nye flasker!

Og det er selvsagt de som ikke klarer å ta problemstillingen så seriøst.

- Kun i Norge/Kardemommeby dette er ett problem.

Få av de gamle

Pepsi Norge har svart på alle kommentarene, og forklart hvorfor de har byttet flasker.

- En del er bekymret siden flasken er myk, og det skjønner vi. Det er uvant med myke flasker når man er vant til ha rde. Men vi hadde ikke endret flasken hvis vi ikke hadde testet den grundig først, og en av tingene vi fant ut, var at brukeropplevelsen normaliseres etter hvert når man går fra hard til myk flaske. Det gjorde de i hvert fall i mange andre land, så vi regner med at dette bare er en vanesak for de aller fleste, seir de om mykheten, og adresserer også dette med at kullsyren angivelig er borte.

- Noen er også bekymret for smak og kullsyre, men innholdet i flasken er uendret.

Årsaken til at de har byttet ut flaskene, skal være på grunn av at Pepsi Norge følger med utviklingen i bransjen.

- Noen lurer også på hvorfor vi byttet flaske. Det ble sånn her i Norge at bransjen beveget seg bort fra de harde flaskene, og det var naturlig for oss å bli med på utviklingen. Tidligere hadde vi heller ikke nok av de opprinnelige Pepsi-flaskene, og vi mottok en del henvendelser som gikk på slitte flasker og korker. Nå får alle helt nye flasker, hver gang de drikker Max. Alle flaskene er like, og med de nye flaskene kan vi gjøre helt nye ting som vi ikke kunne gjøre før, som for eksempel å teste ut nye størrelser etter hvert.