(SIDE2:) Per Heimlys video «Tokyo, here i come» ble refusert av Høstutstillingen.

Videoen som Heimly hadde sendt inn, viser en tre minutter lang sekvens av ham selv som kaster opp i et toalett på et utested i Tokyo. Det hele skjedde da Ari Behn og Heimly hadde litt fritid til overs under innspillingen av den prisvinnende NRK-serien «Ari og Per». Da bestemte de seg for å utforske Tokyos natteliv.

I serien reiste de to vennene verden rundt og traff folk som lever mot normalen. De to hadde møter med blant andre russiske sirkusbrødre, pionerer innen breakdance i Bronx i New York, og Heimly og Behn dukket også opp i kvinneklær i Barcelona.

- Gode tilbakemeldinger
Fotografen velger likevel å vise den avviste videoen for publikum. Han skal spille sekvensen i sitt galleri fredag på Aker Brygge Shopping.

- Publikum er de viktigste kritikerne i min verden. Det er de som kjøper min kunst og henger den på veggen. Dessuten er jeg først og fremst fotokunstner. Mitt film bidrag til Høstutstillingen var jo litt på impuls, men jeg vil likevel understreke at kunstkjennere som har sett filmen har gitt gode tilbakemeldinger, og definert det som interessant samtidskunst, sier Heimly i en pressemelding.

Avvist
«Tokyo, here i come» kom ikke videre i Høstutstillingen etter resultatet av første juryering.

Utstillingen er en årlig kunstutstilling i Oslo. Den er er Norges største markering av samtidskunst og finner sted hver høst, arrangert av Norske Billedkunstnere. Utstillingen er juryert på grunnlag av fri innsendelse. Den Nasjonale Jury, som står for vurderingen av de innsendte arbeidene, består av en fagperson innenfor hver av teknikkene maleri, skulptur, grafikk, tegning, tekstil og andre teknikker.