Nettavisen NA24 har nå fått en ny blogger med på laget.

Denne gangen er det kjendisfotografen Per Heimly som finner sin vei til tastaturet.

- Jeg begynner å blogge fordi det er et fint medium der man kan utrykke små biter og deler av livet mitt, sier Per Heimly til Nettavisen NA24.

Blogg er imidlertid ikke noe Heimly har lang fartstid med.

- Jeg har aldri vært så fan av bloggere, eller lest noe særlig som andre blogger, så jeg vet ikke helt hva jeg går til. Men det er flott ved at det er et levende medium, så noen ganger kan det være at jeg bare legger ut et bilde eller en filmsnuttt - i tillegg til at det av og til vil være noen alvorlige temaer samt litt fjas innimellom.

Se Heimlys første innlegg her!

- Ingen ambisjoner
Han har heller ikke ambisjoner om å få flest mulig lesere.

- Jeg har ingen ambisjoner i det hele tatt, så om noen gidder å lese er det bare hyggelig. Men jeg skrev veldig mye før, så det er morsomt å igjen ta opp skrivingen, sier Heimly.

For tiden er han aktuell sammen med Ari Behn programmet «Ari og Per løser verdensproblemer» på TVNorge. Etnisk konflikt i Bosnia, gjengkriminalitet i LA, enorme klasseforskjeller i Brasil, mafiaens kvelertak på Japan og Statoils konflikt med urbefolkningen i Canada er noen av knutene som skal løses.

I den første bloggen er det turen til Mostar i Bosnia som han tar for seg.

- Jeg kommer til å blogge litt om historien om hver tur som jeg og Ari har vært på fremover, der det også blir en del bilder.

En tur han ikke var forberedt på hva ville medføre.

- Jeg var utrolig lite forberedt når jeg dro til Mostar. Det var såvidt jeg rakk flyet, og jeg visste ikke om det skulle bli forferdelig eller koselig. Jeg liker å dra til steder litt uforberedt, og Mostar er en vakker og fin by. Men så ser man også masse hus med kulehull og arrene etter krigen. Enda så ulmer det i byen, for det ble ingen løsning på krigen - den ble bare stoppet. Følelsen er helt spesiell, for noe av det verste som kan skje er at innbyggerne i en by går til krig mot hverandre.

- Noe som er flott er at de fleste som flyktet fra Mostar endte opp i Norge, for Norge var det eneste landet som tok i mot flyktninger fra Mostar. Så vi møtte norskbosniere hele tiden. Nordmenn og bosniere er veldig like, som gjorde det ekstra grusomt. Angsten sitter fortsatt i veggene samtidig som det er en herlig reisedestinasjon.

Kald avkjøling
Spesielt Mostar sitt mest kjente landemerke gjorde inntrykk på Heimly.

- Det som er fantastisk med Mostar er broen som ble bombet i stykker i 1993. De beskyttet broen med bildekk, men etter lang tids bombardement så ble den tatt. Den var et symbol for motstanden mot den forferdelige volden som var der. Ari hadde veldig lyst til å hoppe, men det var så grunt så vi holdt igjen. Så der han ville hoppe stod jeg igjen med skjelvende ben

Unna slapp han imidlertid ikke.

- De skulle absolutt ha oss ut i den elva. Det var 40 grader i luften og syv grader i vannet. Veldig kaldt og et minne som henger igjen.

- Hvordan var det å være på tur med Ari igjen?

- Å være på tur med meg selv er helt forferdelig. Da blir jeg aldri skjent med noen mennesker og obs på min egen ensomhet. Men med Ari har jeg en sparringpartner som gjør at vi utfyller hverandre veldig bra.

Les også: Skylder over en million i renter