(SIDE2): Fotograf Per Heimly er kjent både for sine fotografier, sin skandaløse oppførsel og sitt vennskap til Ari Behn.

Tidligere i år ble fotografens video «Tokyo» refusert av Høstutstillingen. Filmen inneholdt en tre minutter lang sekvens av hans selv som kaster opp i et toalett på et utested i Tokyo, og det er mye som tyder på at dette ble for sterk kost for juryen.

Innspillingen av den omtalte videoen skal ha funnet sted under innspillingen av NRK-serien «Ari og Per», et annet prosjekt Heimly har høstet mye omtale for.

- Ikke noe styr
Nå har imidlertid kunstneren fotografert noe helt annet.

På eget initiativ tok Heimly kontakt med beboerne kjent fra TV Norge-serien «Tangerudbakken borettslag» og resultatet er en serie bilder som kunstneren selv beskriver som et uttrykk av de nære ting i livet.

- Jeg synes de er en veldig fin gjeng, og jeg hadde lyst til å gi de en fotosession, sier Heimly til Side2.

- Jeg ville ikke gjøre noe styr ut av det, men jeg ville på en enkel måte vise de i deres miljø. Som en flue på veggen uten at det ble så veldig oppstilt, fortsetter han.

Se Per Heimlys bilder i bildekarusellen nederst i saken!

- Enkelt og nært
Fotografen er selv godt fornøyd med resultatet av det noe utradisjonelle stuntet.

- Jeg føler bildene viser noe veldig nært, innrømmer han.

- Bildene ble fine. Det var ikke meningen at dette skulle være noen spektakulære bilder, det var ikke det som var ideen bak. Det var meningen at det skulle være enkelt og nært, understreker Heimly.

Spesielt stor pris satte fortografen på å muligheten til å komme nærmere inn på beboerne, som fikk kjendisstatus da TV-serien først ble vist på lufta i ¿..

I år er det klart for tredje sesong og det med Cecilie, Olav, Hans, Bjørn Terje og Hege Anette i hovedrollene.

- Jeg synes det var veldig morsomt å få lov til å komme inn og møte hver enkelt. Det var morsomt å se hvordan de hadde innredet sin egen leilighet. Noen hadde det ekstremt ryddig mens noen hadde et litt mer gutteromspreg. Hos noen av jentene var det veldig søtt innredet, forteller han.

Bildene vekket også interessen til kanalen som sender serien, og TV Norge har tatt i bruk bildene annonseringen av den nye sesongen med «Tangerudbakken borettslag».

- Jeg vil også gi bilder i gave til beboerne, forteller Heimly.

Tredje sesong av «Tangerudbakken» borettslag har premiere på TV Norge onsdag 14. september kl. 20:30.

SE PER HEIMLYS BILDER HER:

4547