Gå til sidens hovedinnhold

Antas å ha brent inne

Den svenske skuespillernestoren Per Oscarsson antas omkommet etter at huset hans brant ned.

(SIDE2:) Huset til den kjente skuespilleren Per Oscarsson (83) og hans kone Kia Östling (67) ved Bjärka Långöna utenfor Skara i Sverige brant ned til grunnen. Kun grunnmuren står igjen etter den eksplosive brannen, skriver Aftonbladet. Brannmenn på stedet sier de aldri har sett en brann der så lite står igjen.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Svarer ikke på anrop
Politiet og parets slektninger antar at skuespilleren og hans kone var hjemme og har omkommet i brannen. De to har ikke svart på gjentatte forsøk på å få tak i dem.

- Vi har ingen opplysninger om at de har befunnet seg et annet sted, sier politiet i Lidköping. Paret har foreløpig status som savnet.

Huset skal ha brent ned torsdag, men det tok tid før det ble oppdaget da det ligger helt for seg selv.

- Et ikon
1. nyttårsdag hyller Sveriges skuespillere Per Oscarsson som en av de største i sin generasjon.

- For meg er han et ikon, ikke bare som skuespiller, men også som menneske, sier Rolf Lassgård, best kjent som Wallander her hjemme.

Per Oscarsson var heller ikke en ukjent størrelse i norsk film og TV. Folk vil nok aller sist huske ham som Holger Palmgren i Stieg Larssons-filmene «Menn som hater kvinner» og «Jenta som lekte med ilden». Eller som gammel fisker i «Skjærgårdsdoktoren».

Oscarssons store gjennombrudd på film i Skandinavia var imidlertid hovedrollen i Knut Hamsuns «Sult», regissert av danske Henning Carlsen. Innsatsen ga Oscarsson prisen for beste skuespiller under Cannes-festivalen i 1966.

Han spilte en av hovedrollene i «Nattseilerne», og pianostemmeren i Marius Holsts «Ti kniver i hjertet». Mange vil huske ham fra «Änglagård» og «Ronja Røverdatter» der han spilte Borka.

Kommentarer til denne saken