Gå til sidens hovedinnhold

Årgangsswing

Per Borthen – ikke han som bar staur nei – har holdt det gående med sitt Swing Department siden 1966. Vi snakker fortsatt om tidløs musikk.

Per Borthen Swing Department
Takin’ Off
Sonor Records/Musikkoperatørene

Per Borthen og hans Swing Department har liksom alltid vært der. I godt og vel 40 år har dette strålende ensemblet holdt fast ved swing- og mainstreamtradisjonen og sjøl om de ikke akkurat har løpt ned dørstokkene i norske platestudioer, så er bandets fjerde album nok et bevis på at de fortsatt holder meget god standard.

Trompeter og bandleder Borthen – han mente navnebror Per Borten som var statsminister på den tida bandet starta opp trengte et swing departement – har vært sjefen hele veien. Stilistisk har departementet holdt seg mer eller mindre i samme gate de 40 åra, men når de gjør det så genuint og stilsikkert som her, så er det absolutt ingen grunn til å tukle med det.

De tre første platene til Borthen og hans venner kom så tidlig som i 1968, 1976 og 1980 og det er altså på høy tid – etter 27 års ventetid – og gi både sitt trofaste publikum og nye swingentusiaster nytt påfyll.

Mange har vært med i dette lille storbandet i mange år og her treffer vi en rekke kjente og meget dyktige instrumentalister som alle har et sterkt og evig forhold til dette uttrykket: Svein Alfredsen på piano, Totti Bergh på tenorsaksofon, Johan Bergli på alt- og sopransaksofon, Harald Halvorsen på trombone, Lasse Hansen på gitar, Sture Janson på bass og Finn Torgersen på trommer. Når så vokalist par excellence, Laila Dalseth, som har vært gjestevokalist med bandet siden 1975, bidrar på sju av de 17 låtene, så er det ikke så mye å klage på.

Repertoaret består stort sett av kjente låter som ”I Got the Right to Sing the Blues”, ”Just in Time”, ”When Lights Are Low” og ”I’m Getting Sentimental Over You”. Det kommer ikke en eneste musikalsk overraskelse underveis her, men det kommer godt og vel en time med genuin og deilig swingmusikk framført av noen av de beste vi har i sjangeren her på berget. Det holder mer enn lenge og måtte det ikke gå 27 år til neste gang!

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?