Gå til sidens hovedinnhold

Peter Jackson angriper kultbok

Peter Jackson, som for tiden skaper «King Kong», har sikret seg rettighetene til å filme Alice Sebolds bejublede beretning fra en død jente, «Alle mine kjære».

Alice Sebolds «Alle mine kjære» eller «Lovely Bones» er beretningen om et mord og livet for de etterlatte - sett fra den drepte jentas side.

Mindre filmer
Boken vakte stor oppsikt da den kom, og er nærmest blitt en kultbok i enkelte kretser. Sebold selv har mottatt en rekke priser.

Peter Jackson som ga seg i kast med nok en stor effektfilm etter «Ringenes Herre», nemlig «King Kong», sa i et intervju med TV 2 Nettavisen i fjor at han ønsket å lage mindre filmer etter hvert.

Nå har han og partner Fran Walsh sikret seg rettighetene til Sebolds roman.Også «Ringenes Herre»-medforfatter Phillipa Boyens skal være med på filmatiseringen.

Tilbake til utgangspunktet
- Vi er så komfortable med hverandre nå at vi gjerne jobber sammen videre. Jeg er sikker på at det kommer til et punkt der vi gjør hver våre prosjekter, men ikke akkurat nå, sa hun nylig.

«Lovely Bones» vil ligge mye nærmere Jackson og Walshs «Heavenly Creatures» eller «Sorte engler» som var basert på en sann historie om to venninner som tar livet av den enes mor.

Kate Winslet debuterte og fikk sitt gjennombrudd med filmen.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken