Investoren Berge Gerdt Larsen jages i skrivende stund av kreditorer, politi og skattemyndigheter i New York, Skottland, Bergen og Singapore. Hans drøm om et riggimperium, ligger i grus etter tre rekordstore konkurser, ifølge Dagens Næringsliv.

Mandag denne uken skulle forsoning med kreditorene i Petromena finne sted, men etter at et forlik falt igjennom går det mot nye runder i retten for bergenseren.

Berge Gerdt Larsen skal ha meldt inn et krav på 1,8 milliarder kroner i Petromena-boene. Men har så langt ligget an til å få ut i underkant av 100 millioner. Bobestyrerne har derimot jobet hardt for å få nullet Larsens krav i boene. Larsen er ikke den eneste som vil ha penger ut av boet og saken ventes avgjort i domstol i New York.

Det ligger også an til rettslige tvister i Bergen for Larsen. Her dreier det seg om 130 millioner kroner fra driften av en rigg, og Petromenas kreditorer har fått arrest i pengene på De britiske øyer.

Ikke nok med at rettstvistene i Bergen og New York har vært satt på vent mens det har foregått forhandlinger. Men nå dukker det opp enda et. Bostyret etter Larsens offshore-relaterte selskap Petrolia Services krever 245 millioner kroner.

I tillegg til alt dette er det varslet personlige søksmål mot bergenseren.

Tidligere har det blitt meldt at Larsen har fått utbetalt 715 millioner kroner fra de havarerte selskapene Petromena, Petrojack og Petroprod i perioden 2004-2008.

Les mer: Nappet 715 millioner før konkurs

Les flere saker på NA24