- Jeg fryktet en stor mobilregning på mellom 2.000 og 3.000 krober etter en uke i New York. Men det ble mye verre enn jeg frykter, sier Petter Jensen (45) som mottok en regning på 6.000 kroner. Til sammenligning kostet flybilletten rundt 4.000 kroner. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) mandag.

Jensen fryktet på forhånd at regningen skulle bli stor siden han hadde lastet ned mye data, blant annet kart over byen. Allikevel fikk han sjokk.

- Å laste ned en megabyte kostet jo faktisk hele 100 kroner i New York. Jeg visste at det var dyrt, men ikke at totalsummen skulle bli så stor. Det er horribelt at man må betale mer enn ti ganger mer for databruken om man er i New York enn i Oslo eller London. Dette er rene landeveisrøveriet, fordi prissettingen har ingenting med ekstra kostnader å gjøre, sier Jensen til DN.

Rekordhøyt antall klager
Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon har hittil i år registrert rekord i antall klager på mobildataregninger.

Av årets klager utgjør nesten 80 prosent dyre mobildataregninger fra utlandet, skriver DN.

Enkelte kunder har fått mobildataregninger på over 40.000 kroner.

Det er imidlertid ikke bare i utlandet at datanedlastning kan bli dyrt.

Surfet fra hytta
Som Nettavisen skrev i sommer fikk Svein Arne Haug (62) en regning på over 83.000 kroner etter å ha surfet med mobilen på hytta.

Les saken her:

Relaterte saker:
Sjekk Gyrills ubegripelige mobilregning

Nettsurfing på mobilen skyter til himmels

Nå blir det slutt på sjokkregningene

Supertipset for mobilbruk i utlandet