Gå til sidens hovedinnhold

Petter Myhre trekker seg

VALLE (vif.no): Petter Myhre trekker seg som hovedtrener i Vålerenga med umiddelbar virkning. Harald Aabrekk overtar treneransvaret frem til en ny trener er på plass.

- Nå har jeg tatt mitt ansvar, nå håper jeg dere tar deres, sa Petter Myhre til spillergruppa etter at han hadde ledet sin siste Vålerenga-trening på Valle fredag formiddag. Myhre overlot så VIF-skuta til Harald Aabrekk som umiddelbart samlet troppen til spillermøte.

- Vi underpresterte i vårsesongen, men jeg følte at trøkket var tilbake under treningsleiren i Gjøvik. Vi har imidlertid ikke fått samme respons i kampene, derfor bestemte jeg meg for å trekke meg etter tapet mot Nybergsund, forteller Myhre.

Petter Myhre(35) overtok som hovedtrener i Vålerenga Fotball da Kjetil Rekdal trakk seg 22. august 2006.

Myhre kom til Vålerenga i 2001. Sammen med Andreas Holter tok han over klubbens utviklingsgruppe og startet talentsatsinga som som har ført til at Vålerenga i dag har en av landets beste junioravdelinger.

Før 2006-sesongen overtok han som assistent-trener for Vålerengas a-lag da Geir Bakke forsvant til Moss, før han rykket opp som hovedtrener da Kjetil Rekdal trakk seg senere samme år.

Under Myhres ledelse leverte Vålerenga en knallsterk høstsesong. 7 seire, en uavgjort og ett tap førte til at Vålerenga knep bronsen foran erkerival Lillestrøm og kvalifiserte seg for spill i UEFA-cupen og Royal League.

Harald Aabrekk (51) tar over jobben som hovedtrener frem til en ny trener er på plass. Aabrekk er spillerutvikler i Vålerenga Fotball og har jobbet tett med Petter Myhre det siste året. Aabrekk spilte for blant annet Sogndal og Brann i sin aktive karriere, men har gjort seg mest bemerket som trener.

Før han kom til Vålerenga før 2006-sesongen har han trent flere norske toppklubber, blant dem Tromsø, Sogndal, Brann og Haugesund. Aabrekk har også vært spillerutvikler og assisterende trener for det norske a-landslaget og hovedtrener for U21-landslaget.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien