Gå til sidens hovedinnhold

Vil du løpe med Stordalen?

Auksjonerer bort joggetur med seg selv og kjæresten. Se hvem han ønsker seg som turpartner.

(SIDE2): I forbindelse med årets TV-auksjon, CARE, auksjonerer Petter Stordalen bort en løpetur med seg selv, forloveden Gunhild Melhus og hunden Kross.

I tillegg til løpeturen har hotellkongen også donert to puter fra eget hotell, og det er en naturlig forklaring på hvorfor Stordalen velger å auksjonere bort nettopp dette.

– Opplegget var at de skulle ha ting som ikke kostet all verden til å auksjonere bort for CARE-auksjonen. Jeg tenkte at puter og en løpetur passet bra i denne forbindelse. Dette er de to tingene jeg synes er de hyggeligste, nemlig å løpe og å legge meg, avslører Stordalen.

Her byr du på Petter Stordalen

Ingen konkurranse
Stordalen er kjent for å holde seg i form, og joggeturen vil finne sted før arbeidstid, men hotellkongen understreker at vinneren av auksjonen har ingen grunn til bekymring.

– Turen er min faste joggetur på Bygdøy, og det er vinneren som styrer tempoet. Vi trenger nødvendigvis ikke å jogge, vi kan også spasere, sier han og avfeier alle mistanker om at løpeturen vil bli en konkurranse mellom han selv og den som vinner auksjonen.

– Jeg løper hver dag, men jeg trener ikke veldig seriøst. Jeg er ikke et utpreget konkurransemenneske. Jeg har ikke for eksempel ikke behov for å slå barna mine i noe, men jeg er uslått i Monopol, sier han med et smil.

Drømmemakker
Hvem som helst kan by på joggeturen, men hotellkongen har klare formeninger om hvem hans favorittmakker for løpeturen er.

– Drømmegreiene er om en 10-12-åring hadde vunnet løpeturen med penger fra ukelønnen sin. Men en pensjonist ville også vært morsomt, forklarer han og understreker at det egentlig er morsomt uansett hvem som vinner.

Fredag ettermiddag hadde det kommet inn 83 bud på Petter Stordalen, hvor siste bud var på underkant av kr 1500.

Hva betyr TV-aksjonen for deg?

– TV-aksjonen har noe unikt. Hele landet deltar og 10.000 bøssebærere er i auksjon. Alle får besøk. Det er trygghet i å gi penger for man vet at det går til gode formål og at pengene kommer fram til de som trenger det, sier Stordalen.

Kjendismaleri på auksjon
Foruten å auksjonerer bort løpetur og puter har Stordalen selv lagt inn bud på et maleri hvor pengene går til CARE-auksjonen.

– Det er Iren Iversen som er kunstneren. Maleriet har referanser til 25 kjendiser fra Buskerudområdet. Blant annet Jan Fredrik Karlsen, forklarer Stordalen.

Foruten Karlsen har kjendiser som skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen, fotballhelt Jostein Flo, Hotel Cæsar-stjerne Elin Sogn og skihopper Anette Sagen gitt bort eiendeler som har blitt brukt som referanser i maleriet.

Her kan du by på maleriet.

– Jeg har bydd kr 100.000, men jeg håper jo noen byr over meg. Vinner jeg ønsker jeg å henge makeriet i resepsjonen på det nye Comfort Hotellet som åpner i Drammen i januar, avslutter Stordalen før han og hunden Kross tusler videre i regnværet.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto