Gå til sidens hovedinnhold

404 - File Not Found

[]

Stordalen forventer bingo i Vegas

Petter Stordalen kan få sin livs største overraskelse i Las Vegas.

Den profilerte norske forretningsmannen Petter Stordalen, er i USA. Etter å ha oppholdt seg noen dager i New York reiser han til Vegas i håp om å få en storfisk på kroken.

Girer opp
Stordalen øyner nemlig håp om at en stor amerikansk hotellkjede vil kjøpe Choices egenutviklede hotelldatasystem. 15 mennesker er allerede ansatt i Las Vegas, og Stordalen vurderer å hente inn 100 millioner kroner til satsingen hvis alt går etter planen. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) mandag.

Datasystemet Ceniumsystem er utviklet over det siste tiåret for å drive rundt 170 Choice-hoteller i Skandinavia.

Cenium-systemet er basert på Microsoft-plattformen Navision og er etterhvert bygget ut til å omfatte alt fra hotellbooking, til styring av lønn, lojalitetssystemer, bemanningsbehov, konferansevirksomhet og restaurantdrift. Internasjonalt finnes det flere tilbydere av datasystemer for hoteller. Amerikanske Micros Fidelio med en børsverdi på et par milliarder dollar dominerer.

Kan kutte kostnadene
Stordalen mener de eldre DOS-baserte systemene er mindre dynamiske enn hans eget Cenium-system. Komplekse hoteller kan senke sine kostnader knyttet til drift av styringssystemer med en tredjedel ved å bytte til Cenium, mener Stordalen.

Skulle Stordalen lykkes med salget av Cenium vil være det mest overraskende han noensinne har opplev i forretningslivet, forteller han til DN.

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet

Kommentarer til denne saken