(SIDE2:) I disse dager holder Pia Haraldsen på med innspillingen av sitt eget TV-show sammen med det amerikanske produsentteamet Jarl Haugedal og Michael Billy i Humanity Pride Prod.

Gutta fra New Jersey vil gjøre Pia til en ny, amerikansk TV-stjerne.

Verden over
- Ja, vi planlegger å sende over hele verden. Vi tror showet har potensial til å gå hjem alle steder, mener Michael Billy.

Det var den utflyttede Jarl Haugedal som først så Pia Haraldsen som stuntreporter i Rikets Røst, der hun regelrett ble kastet ut av senator James Oddos kontor. Hendelsen ga Pia oppmerksomhet på amerikansk TV.

- Jeg visste ikke hvem Pia Haraldsen var, forklarer Jarl Haugedal til Side2. Han har bodd i USA siden han var barn. Den siste norske kjendisen han husker er Hanne Krogh.

Men siden forbindelsen til Norge er sterk og språket likeså, viste han videoen til sin kollega Michael Billy. Og da de to solgte inn konseptet «The Next American Gay» til flere distributører under TV-messen i Cannes tidligere i år, fulgte Pia-konseptet med.

Rollefiguren i «Pia On Assignment» bygger på stuntreporteren fra «Rikets Røst», men tar den litt videre. Utgangspunktet er den litt for naive, godtroende og ikke helt orienterte reporteren Pia Haraldsen som reiser over til USA for å rapportere om alt fra politiske hendelser til rød løper i Las Vegas.

Naiv og uopplyst
- Hun er jo en karakter. Dette er mer skuespill, en naiv, uopplyst og pågående kvinne, mener Pia selv. Som sier hennes sterkeste kort når det gjelder å spille en intetanende reporter er at hun har et pokerfjes.

- Jeg er flink til å holde masken, sier hun.

Hun er også flink til å holde det gående, slik hun gjorde med James Oddo og flere andre i «Rikets Røst».

Selv vil hun ikke blåse opp den nye TV-rollen for mye, men sier hun ikke vil ha for høye forventninger.

- Men det vil vi ha! Veldig norsk, kommenterer Jarl Haugedal med et smil.

- Politisk komedie
Både han og Michael Billy planlegger å ha Pia med som gjesteforeleser i etikette i «The Next American Gay», for så å bygge henne opp til noe større.

- Det er en perfekt timing nå for politisk komedie, og Pia er et nytt ansikt. USA er derfor perfekt. Det vil alltid kunne treffe mennesker som ikke ser på TV, sier Michael Billy.

Selv synes Pia at det viktigste er at folk ler av det nye showet.

- Og så er det morsomt å bli oppdaget på YouTube før noe jeg har prestert, sier hun til Side2. ,

Les også: