(SIDE2): - Jeg har vært tilskuer under Oslo Fashion Week flere ganger tidligere, så det blir veldig spennende å vise sin egen kolleksjon der, sier Pia Haraldsen til Side2.

I februar i år inngikk Pia Haraldsen en toårig samarbeidsavtale med Agape om design av kjoler og tilbehør. Pia skal levere to kolleksjoner i året, og den aller første skal vises under Oslo Fashion Week i august. Hun skal selv stå modell for sin egen kolleksjon.

- Jeg skal fronte kampanjen, men om jeg skal gå selv under moteuken får vi se litt på, ler hun.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Nestekjærlighet som tema
Kolleksjonen som presenteres er en party- og selskapskjolekolleksjon med tilbehør som sko, vesker, tights og topper. Én brudekjole har det også blitt.

- Jeg har hatt julen med julebord, juleball og juleselskap i tankene da jeg tegnet kjolene. Jeg vet selv hvor vanskelig det kan være å finne kjoler til slike anledninger, så jeg håper jeg kan hjelpe med det valget, sier hun.

Kjærlighet har vært tema for den første kolleksjonen.

- Nestekjærlighet har vært en del av inspirasjonen, kjærlighet til medmenneske og omverdenen.

- Kjærlighet til noen spesielle?

- Nei, jeg har det fint som singel jeg. Har ikke tid til kjæresten nå, ler Pia.

100 prosent Pia
Pia har vært interessert i mote og klær i mange år, og startet som liten å tegne kjoler. Og kolleksjonen som nå presenteres er hundre prosent Pia.

- Jeg har tegnet siden jeg var liten, og har alltid hatt designdrømmen i bakhodet. Det er jeg som har tegnet klærne, valgt stoffene og vært med i hele prosessen, det har vært utrolig spennende og veldig lærerikt, forteller den ferske designeren.

Samarbeidet med Agape, som har brude- og kjolesalonger over hele landet, kom i stand da Pia var konferansier under 25-årsjubileet til designbutikken. Hun spurte selv om muligheten til å få samarbeide om en kolleksjon, og Agape kastet seg over muligheten.

- Jeg er veldig takknemlig for muligheten, og glad for at jeg får sjansen til å lage flere kolleksjoner over en to års periode. Så får vi se hvor det fører hen, sier Pia.

Klærne vil finnes i Agape-butikker fra oktober.