(SIDE2:) Det er Haugesund teater og dets leder, Birgit Amalie Nilssen, som har hyret Pia Haraldsen inn for å spille prest i William Shakespeares «Romeo og Julie», melder VG. Ifølge avisen skal Haraldsen ha fått rollen uten å ha vært på audition.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- En hån
Det synes den anerkjente teateranmelderen Mona Levin er en hån mot erfarne skuespillere. Hun får følge av teatersjef Otto Holmlung ved Trøndelag teater og Nationaltheatrets sjef Hanne Tømta.

- Hvis noen skal bytte hjerte, ville det aldri falt sykehuset inn å be Pia Haraldsen eller meg om å gjøre det, men i kulturlivet kan visst hvem som helst gjøre hva som helst, sier Levin til avisen.

Rollen som broder Lorenzo er for anledningen gjort om til en kvinne. Nilssen har selv foretatt adapsjonen av stykket, og sier at hun er helt sikker på at Pia Haraldsen vil gjøre en god rolle.

Den nye versjonen retter seg spesielt mot ungdom.

Toralv Maurstad er imidlertid ikke spesielt rystet over Pia Haraldsen som Shakespeare-tolker.

Sjekkeprogram
- Hvis hun er bra er hun bra, er hun dårlig er hun dårlig, sier han til VG.

Pia Haraldsen er forøvrig aktuell på TV3 i høst som frierske sammen med sin mor Jasmin Haraldsen. De to stiller i en egen sjekkeserie der de begge forsøker å finne seg partnere.

Serien er spilt inn i sør-Frankrike.