Gå til sidens hovedinnhold

Ane og Pia dumpes

Skuespillerne får ikke fortsette ved Det Norske Teatret.

(SIDE2): Lars Erik Holter overtar som teatersjef ved Det Norske Teatret og når hans kontrakt startet januar neste år står to av landets mest populære skuespillere uten fornyet kontrakt, skriver Dagbladet.

- Jeg har lyst til å satse på andre skuespillere, bekrefter Holter overfor avisen.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ny profil
Den påtroppende teatersjefen viser til et nytt repertoar og profil som han ønsker å gjennomføre og vil satse på noen andre enn Ane Dahl Torp (33) og Pia Tjelta (31), men han ønsker ikke å gi noen konkret grunn til hvorfor de to ikke får fortsette.

Ane Dahl Torp har vært på ansatt ved teateret siden 2002, mens Pia Tjelta fikk kontrakt der høsten 2006.

- Trist
Sistnevnte sier til avisen at hun synes det er trist at hun ikke får fortsette, men at hun for øyeblikket har full fokus på oppsetningen av «Les Misérables» på Oslo Nye Teater.

Ved Det Norske Teatret er det 35 fast ansatte skuespillere, mens 15 er ansatt på kontrakter. Nåværende teatersjef, Vidar Sandem, sier til avisen at han ikke er bekymret for de to skuespillerstjernene, men utover det vil han ikke kommentere den nye teatersjefens valg.

Store stjerner
Ane Dahl Torp, som nå er aktuell som glad flyvertinne i farsen «Boeing Boeing», har lang karriere bak seg med store suksesser både på film, TV og på scenen. Da hun filmdebuterte sammen med Thomas Giertsen i «Kvinnen i mitt liv» i 2003 ble Ane kjent for hele landet og suksessen kom for fullt.

For tre år, da hun var aktuell med filmen «Gymnaslærer Pedersen», siden ble hun kåret til årets «Shooting star» under filmfestivalen i Berlin. Og prisene har bare fortsatt å falle på stjernen - under Amandapris-utdelingen i 2004 ble hun kåret «Årets kvinnelige skuespiller» for sin rolle i TV-serien «Svarte penger... hvite løgner» og hun har også mottatt «Folkets filmpris».

Andre store produksjoner hun har vært med i er «Kodenavn Hunter», «Katt på hett blikktak» og «Lønsj».

Stavanger-suksess
Pia Tjelta gjorde en sterk filmdebut i «Mongoland» med medskuespiller Kristoffer Joner i 2001, men hennes kommersielle gjennombrudd kom først med filmen «Buddy» der hun spilte mot de den gang nye yndlingene Aksel Hennie og Nicolai Cleve Broch.

På scenen har hun gjort suksess med stykkene «Få meg på for faen» og «Elektra», det første på Det Norske Teatret og det andre på Oslo Nye.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken