(SIDE2): Ukebladet Se og Hør publiserte nakenbilder av Pia Tjelta fra filmen «Falne Engler» for å beskrive hennes private forhold. Det likte skuespilleren svært dårlig og klagde ukebladet inn for Pressens Faglige Utvalg.

Regelbrudd
Tirsdag kom dommen og Pia Tjelta og Norsk Skuespillerforbund som klagde, vant i dag over Se og Hør. Avgjørelsen i PFU kan få stor betydning for kjendispressens kobling av bilde og tekst, skriver nettstedet Kampanje.

PFU støtter skuespilleren og konkluderer med at ukebladet har brutt Vær Varsom-plakatens punkt 4.10 om bruk av bilder i en annen sammenheng enn den opprinnelige.

Dommen betyr at rollebilder ikke kan brukes i en annen sammenheng enn de er tiltenkt.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Sexbilder
I artikkel med tittelen «Film-sex med tre ekser» skrev bladet om Tjeltas private kjærlighetsliv. Saken er ledsaget av såkalte foto av sexscener Tjelta har gjort i filmer.

Forbundets leder, Agnethe Haaland, kalte den gang artikkelen for «offentlig voldtekt» og mente bildene ble misbrukt på det sterkeste av ukebladet.

Les saken her: - Som offentlig voldtekt

Kjent person
Ifølge Kampanje gir Pressen Faglige Utvalg ukebladet har rett til å publisere bilder fra filmene Tjelta deltar i og at hun som kjent skuespiller må tåle et «visst fokus» på henne som person. Utvalget konkluderer med at Se og Hør har gått langt ut over det presseetisk akseptable i sin kobling av filmbildene og omtalen av Tjeltas privatliv.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!