(SIDE2:) I en artikkel med tittelen «Film-sex med tre ekser» skriver Se og Hør om Pia Tjeltas private kjærlighetsliv. Saken er ledsaget av såkalte foto av sexscener Tjelta har gjort i filmer.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Nå har Skuespillerforbundet klaget saken inn for PFU, skriver VG. De ser denne typen eksponering som en pornografisering av yrket.

- Offentlig voldtekt
- Å ta av seg klærne i embeds medfør kan være tøft nok i seg selv, at bildene misbrukes på denne måten oppleves som ren offentlig voldtekt, sier forbundets leder Agnethe Haaland til VG.

De tar også opp saken fra Se og Hør der de trykker bilder fra traileren til Varg Veum-filmen «Falne engler» der vi får et kort glimt at en elskovsscene mellom Trond Espen Seims Varg Veum og Pia Tjelta, som spiller hans tidligere venninne Rebecca. Traileren er satt sammen av produsentene bak Varg Veum-filmen.

Må beskytte seg selv
Dagbladet slo opp scenene sexscene-bildene fra traileren og skrev at de solgte Veum med sexscene .

Pia Tjelta likte oppslaget svært dårlig.

Til Side 2 sa Tjelta at skuespillere og filmfotografer i Norge generelt mangler et vern mot hvordan slike bilder brukes.

- Jeg har blitt mye mer oppmerksom etter dette, for å si det sånn. Jeg har skjønt at det til slutt er opp til skuespilleren selv å beskytte seg, sa. Hun understreket også at hun ser det som aktuelt for skuespillere å kontraktfeste og sette vilkår for hva slags eksponering de skal ha på forhånd i fremtiden.

LES MER: Pia vil beskytte seg selv

Til Side2 sa Tjelta at hun var opptatt av saken på et generelt grunnlag. Hennes kollega, Ane Dahl Torp, har også snakket om hvordan det er å få nakenscener eksponert i andre former enn opprinnelig tenkt tidligere.

- Det er viktig for oss å få behandlet dette da det er en viktig prinsippsak for skuespillere og deres kunstneriske virksomhet, sier advokat Eirik Djønne til VG.

Pia Tjelta ønsker ikke selv å kommentere saken overfor avisen.