Gå til sidens hovedinnhold

Nesten-kollisjon med Clooney

Pia Tjelta og Eva Sørhaug kolliderte nesten med George Clooney da de ankom Venezia onsdag.

(Venezia/SIDE2): - Vi ble hentet av festivalen og ankom Hotel Excelsior, og der var det stans, ler filmregissør Eva Sørhaug og Pia Tjelta. Det gjør at undertegnede møter dem ganske sent på kvelden.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Mye Brad Pitt
Brad Pitt, George Clooney og resten av Coen-brødrenes gjeng bak «Burn After Reading» åpnet nemlig Venezia-festivalen akkurat mens Pia og Eva ankom.

Der sto altså en regissør og en skuespiller fra Norge «med trillekofferter og i joggebukse mens det vrimlet av sikkerhetsvakter og folk i fotside kjoler», som Pia uttrykker det.

- Det ble litt mye, oss og Brad Pitt, liksom, sier de.

Åpner Kritikeruken
Men i dag, torsdag, er det Pia Tjelta og Eva Sørhaugs tur til å sette i gang ballet. Da åpner nemlig «Lønsj» Kritikeruken som den første norske film i Venezia.

Åpningen markerer også førstereis for regissørdebutant Sørhaug og «Lønsj». Herfra går ferden videre til filmfestivalene i Toronto og London.

- Jeg er utrolig stolt av å være her og veldig spent på mottakelsen på tre så vidt forskjellige festivaler, sier Eva Sørhaug til Side2. Det internasjonale bransjemagasinet Screen International har allerede kalt Venezia-deltakelsen for «toppen av kransekaken» for norsk film i år.

Intellektuelt premiss
Produsent Håkon Øverås er overbevist om at Nord-Amerika vil omfavne filmen, i alle fall de med sans for intellektuelle premisser for historier.

Da «Lønsj» hadde premiere hjemme, var det delte meninger. Men Venezia, Toronto og London vitner om at de tyngste forståsegpåerne ute liker den.

- Jeg tror det er noe med å kikke inn i vinduet til noen og se hele livet deres gjennom den fliken av et liv du får se, sier Tjelta.

Manipulerende offer
Selv spiller hun Heidi, både en mester i å manipulere og et offer på samme tid.

- Det var en enorm tillit fra Eva om at denne jobben får jeg til. Rollen var krevende, men det er kanskje den jobben jeg er mest stolt av. Derfor er det hyggelig nå å se at filmen faktisk har et liv også utenfor norske kinoer, sier Pia Tjelta.

Side2 er på plass under filmfestivalen i Venezia. Les mer her:

- Neste gang har jeg to til

Brad alene med barna

– Vi var de billigste

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken