(SIDE2): Tirsdag åpnet Folketeateret dørene for 1400 spesielt inviterte gjester til offisiell åpning og en prøveforestilling av musikalen Mamma Mia.

SE BILLEDKARUSELL MED KJENDISENE NEDERST I SAKEN.

- Oslos kulturliv blomstrer. Takk for bidraget til byen og gratulerer med dagen, var noen av ordfører Fabian Stangs åpningsord til forretningsmann og iniativtager Christian Ringnes etter at De Lillos hadde spilte et par låter for de fremmøtte. Under hele seansen halte og dro vinden i duken som skjulte Operapassajen.

- Jeg tenkte nesten at avdukningen hadde blitt gjort allerede siden dette tydeligvis er et prosjekt i vinden, spøkte Oslos ordfører før han foretok den offisielle avdukningen.

- Med dette erklærer jeg Folketeateret for gjenåpnet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Norges største teaterscene
Ringenes omtaler det nye Folketeateret som Norges svar på Broadway og West End. Bygget sto opprinnelig ferdig i 1935 og er en av de få Art Deco-bygningene i Norge. Lokalene huset Den Norske Opera i nesten 50 år, inntil de flyttet inn i det splitter nye operabygget i Bjørvika i fjor.

Den delvis fredede bygningen inneholder syv barområder og to champagnebarer. Folk Restaurant ligger på andre siden av Operapassasjen, og kan servere inntil 300 personer. Og til høsten åpner Petter Stordalen et Choice-hotell i bygget.

Christian Ringnes eier flere av statuene som står i Folketeateret. Han har nylig kjøpt den kjente statuen «Myth» som forestiller supermodellen Kate Moss i yogapositur, laget av den britiske kunstneren Marc Quinn.

Vakre piker
Pia Haraldsen var en av de mange kjendisene som koste seg med champagne og kanapeer. Hun innrømmer at hun ikke har vært innom Operapassasjen på flere år og var imponert over hvor vakkert det var blitt.

- Det er spennende å være her og jeg er veldig glad for at det nå åpner et musikalteater. Da jeg studerte i London gikk jeg mye på musikaler og har sett blant annet Mamma Mia flere ganger, sier hun og forteller at hun gjerne synger med under forestillingen.

- Ja dette er jo låter som de fleste kan, smiler TV2-programlederen.

Skuespiller Jenny Skavlan hadde også tatt turen til Yongstorvet for å få med seg all festivitasen.

-Jeg liker det jeg ser, men jeg er mest opptatt av at det skjer noe på en tirsdag, ler Jenny Skavlan som troppet opp i egen design.

- Det var mange av jentene i klassen min som danset her på den gamle Operaen, men jeg fikk aldri sett noen forestillinger her. Men vi hang jo ofte her i Operapassasjen.

Blåste penger
Festkvelden ble avsluttet med Oslos største fyrverkeri som Ringnes omtalte på følgende måte:

- Nå skal vi bruke opp hele Eiendomsspars formue.

1744