Det har skjedd meg et par ganger tidligere.

Førsteinntrykket av en bil er nærmest håpløst, men så snur det seg etter noen dagers kjøring og ender med at jeg kunne ha tenkt meg å kjøpe tralla, før jeg plutselig må levere den tilbake.

Den nye pickup-en fra SsangYoung er en slik bil.

Rumledunk
Da jeg først hoppet inn bak rattet og duret av gårde, var en av mine første tanker at det måtte være noe galt med understellet eller kanskje med hjulene. Bilen er stiv og stumpete, og reagerer klart og tydelig på ujevnheter i veien.

Den sluttet aldri å reagere tydelig på humper og dumper, men jeg ble etter hvert mer vant til det. Ikke minst fordi det stive understellet gir en meget trygg kjøreopplevelse. Etter noen dager i samvær med Actyon ble jeg rett og slett forelsket.

Tøff i trynet
Utvendig har koreanerne gjort seg flid med utseendet, og klart å få bilen til å se skikkelig tøff ut. Snuta med de spesielle frontlyktene har de etter min smak vært spesielt heldige med.

En annen god grunn til å ville forlove seg med en Actyon, er at den har automatgir. Og når vi vet at girkassa produseres av Mercedes i Tyskland, er det ikke så overraskende at den fungerer upåklagelig.

Motoren er også svært tysk. SsangYoug har riktignok modifisert topplokket for å tilpasse den til sine biler, men i det store og hele er det både Mercedesmotor og -drivverk i den tøffe koreaneren.

Når den på toppen av dette er utstyrt med bremser som fungerer så behagelig og godt at det er gøy å bremse, er det like før jeg går hen og anbefaler bilen.

Plass til hele meg
Den egentlig største overraskelsen er det førersetet som gir.

Noen lesere vil etterhvert ha fått med seg at jeg har trøbbel med å få plass til bein og armer bak rattet på de fleste biler.

Spesielt ofte gjelder det biler med grønne skilter der nettingveggen bak setene hindrer nødvendig justering.

Men ikke her, nei. Jeg finner både en god sittestilling i lengderetningen, og har ingenting å utsette på sittekomforten.

Gode busser
Med denne kombinasjonen av den 141 hester sterke dieselmotoren, en nydelig automatkasse, meget godt fungerende cruisekontroll og god sittekomfort ble Actyon og jeg svært gode venner etter tre og en halv times kjøretur inn i de dype värmlandske skogene.

Jeg fikk ikke behov for å sjalte inn trekk på alle fire, men testet at det virket. Trykk på knappen. Enkelt og greit. Og når de virkelig tunge oppgavene skal løses er det like enkelt å legge inn reduksjonsgir.

Godt alternativ
Det finnes flere konkurrenter i denne klassen, men ikke som slår Actyon på pris for deg som liker en bil der du kan nyte kjøreturen. Da mener jeg altså bil med sterk motor og automatgir.

Nærliggende biler å vurdere før man går hen og kjøper en Actyon kan være biler som Toyota Hilux, Nissan Navara og Mitsubishi L200.

En velutstyrt Actyon med diesel og automat kan bli din for en pris like i nærheten av 300.000 kroner. Den er det ikke mange som slår.

Les mer om bil og trafikk i Bilmagasinet