Som Nettavisen skrev før helga, så var fristen for å bytte om fra piggdekk til sommerdekk noe som gikk ut i helga.

Les også: Innen helga må du bytte dekk på bilen

Om du ikke har fulgt dette rådet, risikerer du fra og med mandag morgen å få gebyr om du blir tatt med vinterdekk på veiene.

Men boten for dette er ikke så ille som du skulle tro:

- Med piggdekk så er det bare ett gebyr du får, og det er i dag på 500 kroner, sier politiinspektør i UP Olav Markussen til Nettavisen.

- Blir man derimot tatt med slitte sommerdekk er det ett gebyr per dekk som har for liten mønsterdybde, og det er på 750 kroner per dekk, legger han til.

Grensen for for lav mønsterdybde er på 1,6 millimeter per dekk, og det betyr at det vil være vesentlig dyrere å legge om til gamle sommerdekk enn å fortsette å kjøre med piggdekk frem til en har kjøpt nye sommerdekk.

Det blir likevel ingen stor kontrollvirksomhet for dette nå de nærmeste dagene.

- Vi vil nok være litt forsiktige. Det er jo slik at det ikke er lov med piggdekk med mindre det er nødvendig. I Troms kan det for eksempel fortsatt være glatt på fjellet, og vet man at man skal kjøre slike steder, vil det være lov, avslutter han.

Om du føler du kanskje burde skaffe deg nye sommerdekk, kan du sjekke hvilke sommerdekk du bør kjøpe - og hvilke du bør styre unna - her.