Gå til sidens hovedinnhold

Pikachu er kongen

Den søte lille pokemonhelten Pikachu gjør det stort på Nintendos nye spillmaskin, og utfordrer selveste «Mario Kart».

Det er noe yndig og søtt over pokemonfolkets frontfigur Pikachu. Ikke rart han (eller er det hun?) fenger så godt blant de minste.

I det du starter opp «Pokémon Dash» må du kose litt med Pikachu før menyen dukker opp, og dermed er du solgt for Pikachus betagende sjarme.

«Pokémon Dash» er et racingspill. Eller det vil si, Pikachu og konkurrentene hans kjører ikke bil eller motorsykkel, de løper. Og for at den gule helten skal løpe fremover må du hele tiden dra skrivestiften din over den trykkfølsomme skjermen, i den retningen Pikachu skal løpe.

Det virket litt voldsomt til å begynne med, men med ett er du helt hekta, og hyler og skraper vilt på skjermen for å få P. til å løpe fortere.

Løpene går ut på å nå et visst antall poster før du passerer målstreken. Løypene er blant annet strødd med sand, skog, is og vann som hindrer Pikachu å ta den korteste veien mellom to poster, men heldigvis finnes det en hel del hjelpemidler.

Det mest effektive hjelpemiddelet på lange strektninger er luftballongen. Du stiger og synker med enkle grep og du kan til og med stikke hull på ballongene for å komme kjappere ned på bakken.

Du låser opp nye baner etter hvert som du fullfører forskjellige løp, og det virker som om «Pokemon Dash» gir valuta for pengene, selv om vi skrivende stund ikke har låst opp alle banene.

I tillegg til enspillerløpene kan du kappe med opp til 5 andre spillere over Nintendo DS' trådløse nettverk. Du kan dessuten koble DS-en til GBA-versjoner av Pokemon, som «Ruby», «Sapphire», «FireRed» og «LeafGreen».

Reklame

Best i test påskeegg 2021