Gå til sidens hovedinnhold

Pilene peker ned i USA

Børsene ligger an til en svak start på dagen.

Aksjehandelen på Wall Street ligger an til å falle rett fra start. Futureskontrakten viser at investorene satser på lavere en betydelig lavere åpning onsdag, enn avslutningen torsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Nasdaq-futuren faller 1,50 prosent, mens S&P 500-futuren blir sendt ned 1,42 prosent. Dow Jones Indicative faller 1,28 prosent.

Boligmarkedet i USA fortsetter å vise svakheter. Antallet påbegynte privatboliger økte med 0,8 prosent til en årlig rate på 1,012 millioner i årets første måned. Det var i tråd med forventningene i markedet. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at antallet påbegynte boliger ville ligge i området på 1,01 millioner påbegynte boliger.

Det var første gang siden oktober at boligbyggingen økte i en enkel måned. Tilsvarende tall for desember ble revidert til et fall på 14,8 prosent fra opprinnelige meldte minus 14,2 prosent. Likevel er ikke alt som det skal i det amerikanske boligmarkedet. Antallet byggetillatelser som ble gitt falt med 3 prosent til 1,048 millioner i januar. Den sesongjusterte årlige vekstraten ligger nå på det laveste siden november 1991.

Prispresset i den amerikanske økonomien gir grå hår til investorene. Økende inflasjon og priser står i sterk kontrast til utsiktene om stadig svakere økonomisk utvikling. Den amerikanske sentralbanken styrer rentenivået etter prisveksten i USA, men har de siste månedene fokusert mer på tilstanden i den amerikanske økonomien.

Fasiten for konsumprisindeksen havnet på 0,4 prosent, mens det var ventet en vekst på 0,3 prosent, ifølge en undersøkelse gjennomført av Bloomberg News. Konsumprisene eksklusive mat og energipriser endte i perioden på 0,3 prosent, mens det var ventet at de skulle ende på 0,2 prosent.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test