(Side2:) Det er ikke alltid man skal tro på forståsegpåere, og selv om vi da argumenterer mot denne saken fra linjen en så vil vi gjerne at du lar oss få noen minutter av din tid for å presentere ti eksempler på at de som mener at en god rockelåt er på under tre minutter virkelig tar feil.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Er du enig eller uenig? Si din mening nederst i artikkelen.

Vi vet at musikk kan diskuteres, og skal diskuteres. Samtidig vet vi at meninger om musikk er noe våre lesere heldigvis har, så derfor inviterer vi til frisk og fin debatt i kommentarfeltet nederst i denne saken.

Du kan jo også blogge om saken og melde deg på Blogglisten?

1. Pink Floyd - Shine on you Crazy Diamond
Slå du parts 1-9 sammen (som man egentlig kan argumentere for at er helt greit) får du et 26 minutter langt rockeepos. Det står det respekt av. Sangen kom 15. september 1975. Kan godt markeres med kake, festhatter og et glass vin i sofaen.

2. Queen - Bohemian Rhapsody
Denne sangen blir nesten litt lillebror i forhold til de to rundt med sine 5 minutter og 55 sekunder. Det er likevel sjokkerende langt for det som er en radiohit (sangen ble etter det vi klarte å få med oss kåret til tidenes sang på Radio Norge). Året var 1975, og vi snakker oktober.

3. Dire Straits - Telegraph Road
Mark Knopfler og kompani koser seg virkelig på denne 14 minutter og 21 sekunder lange sangen fra Love Over Gold. Platen kom i 1982 og inneholder faktisk kun 5 spor, det korteste er på 5 minutter og 49 sekunder. Gitaronani og nydeligheter på rekke og rad.

4. Led Zeppelin - Stairway to Heaven
I 1971 ga Led Zeppelin ut sangen som har blitt stående som de fleste gitaronanisters virkelige epos. Det ble åtte minutter og to sekunder. Sangen kom faktisk på 5. plass på norske singellister.

5. Metallica - One
I 1989 kom trashfantastene Metallica med det som først høres ut som en ballade før den eksploderer helt mot slutten. I 7 minutter og 24 sekunder får du i hvert fall historien om noen som ikke helt er fornøyd med å ha mistet armene.

6. Jimi Hendrix - Voodoo Chile
I 14 minutter og 59 sekunder får du denne psykedeliske gitarrocksangen. Strålende. Året var 1968.

7. The Doors - The End
Det er ikke bare Jim Morrisons legendariske hilsen til sin mor og far som gjør denne 11 minutter og 40 sekunders lange sangen strålende. Året var denne gangen 1967.

8. Temple of the Dog - Reach Down
Før du sier «hæ?» så hør på hvem som er med i bandet: Jeff Ament, Matt Cameron, Chris Cornell, Stone Gossard, Mike McCready og Eddie Vedder (det vil si folk fra Soundgarden og Pearl Jam). Gruppen ble laget som en hyllest til Andrew Wood fra Mother Love Bone. Den nydelige sangen «Reach Down» varer i litt over 11 minutter. Platen kom i 1991.

9. Iron Butterfly - In-A-Gadda-Da-Vida
Denne utrolige sangen ble nok laget påvirket av en del stoffer. Albumversjonen er 17 minutter, mens singelen klarte de å gjøre til under tre minutter(! fy skam!). Live kom den ofte opp på rundt tyve minutter. Året var ikke overraskende 1968.

10. Avenged Sevenfold - Strength of the World
Det er mange metalband som virkelig lager noen lange epos. Akkurat nå mener vi at flere bør høre på Avenged Sevenfold og spesielt denne sangen. Året var 2005.

PS! Vi har ikke tatt med liveversjoner her, men Springsteens versjon av «The River» fra Live 1975-1985 er et must.