(SIDE2): Komedier à la «Pink Panther 2» er ikke laget for kritikerne, men slakt er aldri stas. I forkant av USA-premieren fikk Harald Zwarts film, med Steve Martin i hovedrollen, flere dårlige anmeldelser, og den negative omtalen fortsetter.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Slapp regi og kjedelig manuskript
Ofte med referanser til den norske stjerneregissøren, skriver 730.no.

- Det er Andy Garcia, Alfred Molina og Lily Tomlin som gir deg et solid håp om at filmen skal bli morsom, respektløs og ellevill. Dessverre blir deres innsats til slutt overkjørt av regissør Harald Zwarts slappe regi av et kjedelig manuskript. (Village Voice)

- Selv på sitt mest masete hadde de gamle Pink Panther-filmene i det minste en regissør via Blake Edwards. Det er ingen steder i «Pink Panther 2» at et troverdig manuskript eller tydelig regi tillater spontan sensasjon. (Boston Globe)

- Regissør Harald Zwart, kanskje fordi han forventet publikums vantro, fyller filmen med irriterende, reaksjonsshots med himlende øyne fra birollefigurene hver gang Clouseau gjør noe «incroyable», men gir dem ikke noe mer enn mas. Man beundrer hans selvbeherskelse når det kommer til å ikke ha benyttet latterboks i bakgrunnen. (Salon.com)

- I «Pink Panther 2» løper skuespillerne langt, langt foran materialet, og milevis foran regissør Harald Zwart. Her er det store problemet med «PP2»: Mesteparten, selv rutinegreiene, hadde fungert dobbelt så bra hvis regissør Zwart og klipper Julia Wong slappet av og lot skuespillerne få kommunisere med hverandre. (Chicago Tribune)

LENKENE TIL DEN AMERIKANSKE SLAKTEN.

En stjerne
Kjendisanmelder Peter Travers i Rolling Stone gir den én stjerne. Men Zwarts film får bra kritikk, karakter B minus, av Entertainment Weekly, som mener den byr på god latter.

Mesteparten av «Pink Panther 2» ble skutt i Paris, mens en del er filmet i USAs nesten europeiske by, Boston. Selv om det er snakk om enkel slapstickhumor, er det alvor når man skal følge opp et prosjekt som spilte inn over 800 millioner kroner, så filmselskapet MGM er spent på hvor mange amerikanere som kjøper billetter i helgen.

Steve Martins nye tolkning av inspektør Jacques Clouseau kostet mindre enn «originalen» fra 2006, men selv med nei fra Beyonce Knowles, byr oppfølgeren likevel på flere kjente navn, blant andre John Cleese, Andy Garcia og Bollywood-stjernen Aishwarya Rai og marokkanske Jean Reno.

WILL SMITH HAR FORTSATT TROEN PÅ FREDRIKSTAD-MANNEN.

Anmeldelsene har neppe mye å si for filmens business, ettersom «Pink Panther 1» var elsket og hatet. Mest det siste blant kritikerne.

New York Daily News ga komedien bunnkarakter og mente den var den dårligste i hele serien, mens Washington Post skrev at mesteparten av humoren er basert på måten Steve Martin sier «hamburger» på fransk-engelsk, en vits de ikke syns er morsom, skriver 730.no.

Den aller første delen om jakten på den rosa diamanten kom allerede i 1963, med Peter Sellers i hovedrollen.

«Pink Panther 2» har premiere i Norge 13. februar.