(SIDE2): Juleribba er fortsatt middagen som står på bordet i de fleste norske hjem den 24. desember. Vår undersøkelse over jul og tradisjoner viser at 46 prosent av Side2-leserne spiser ribbe på julaften.

Men pinnekjøttet kommer nå like etter. Hele 45 prosent spiser den salte matretten til jul.

Det forventede salget av ribbe i desember er på 5000 tonn. Salget av pinnekjøtt forventes å komme opp i 1810 tonn i år, melder Opplysningskontoret for kjøtt.

En undersøkelse Research International har gjort for Opplysningskontoret for kjøtt bekrefter at ribba og pinnekjøttet har en fast og stødig tilhengerskare. Deres tall viser imidlertid at 56 prosent nordmenn velger ribbe, mot 33 prosent som spiser pinnekjøtt.

Opptatt av tradisjoner
Vi er svært opptatt av å holde de faste rutinene i familiehøytiden. Hele 94 prosent svarer at de er opptatt av juletradisjoner. Dette sammenlignet med at 8 prosent av oss ikke bryr seg om faste skikker.

Dette spiser vi på julaften:
Ribbe: 46 prosent
Pinnekjøtt: 45 prosent
Kalkun: 7 prosent
Skinkestek: 4 prosent
Lutefisk: 2,5 prosent
Torsk: 2 prosent
Kveite: 0,3 prosent
Har ingen fast mattradisjon: 1, 5 prosent
Spiser noe annet: 8 prosent

Om spørreundersøkelsen:330 av Side2s leser har svart på våre spørsmål om juletradisjoner. Blant disse er 77 prosent kvinner og 23 prosent menn. De fleste som har deltatt er i alderen 15-35 år.

Les mer om helse og trening her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!