(SIDE2:) Lillesøsteren til Catherine, hertuginne av Cambridge og svigerinne til Prins William, skal gå Vasaloppet søndag.

- Det er utrolig kult, sier Vasaloppets informasjonssjef Per Strid på deres hjemmeside.

Går for skolebarna
Det anerkjente langrennsløpet går mellom Sälen og Mora i Dalarna, og har en strekning på hele 90 kilometer. Selv erfarne skiløpere ser på løpet som en stor utfordring. I år er 15.800 deltakere påmeldt.

Pippa Middleton skal gå sammen med broren James Middleton for å samle inn penger til «Magic Breakfast». Veldedighetsorganisasjonen jobber for å gi gratis skolemat til barn rundt omkring i Storbritannia.

«Broren min og jeg skal samle inn penger til Magic Breakfast, en liten veldedighetsorganisasjon som kjemper for barn og mot sult gjennom frokostklubber, og leverer gratis frokost til tusenvis av skolebarn i Storbritannia», skriver Pippa selv på nettsiden JustGiving om utfordringen hun har påtatt seg.

Strid er svært begeistret over å få den britiske kjendisen i skiløypa.

- Det er nå bekreftet. Vi er blitt kontaktet av en person i deres krets som har bedt oss om å løse dette. Det er utrolig kult at så kjente personer vil gå, og det viser at vårt arrangement lokker både de mest kjente skiløperne i verden, men også noen av de mest kjente personlighetene i verden. Alle gjør det fordi det er en utfordring og prestasjon å gå Vasaloppet, sier informasjonssjefen.

Berømt bakdel
Pippa ble et kjent ansikt verden over da hun var forlover for søsteren i forbindelse med bryllupet med prins William. Hun fikk minst like mye oppmerksomhet for kjolen, og deretter kåring over den mest sexy rumpa, i ettertid.

Vasaloppet arrangeres hvert år den første søndagen i mars. Løpet ble første gang arrangert i 1922. Den raskeste tiden oppnådde Peter Göransson i 1998, da han gikk de 9 milene på 3.38.57.