Gå til sidens hovedinnhold

Pirater får tilbake datautstyr

Pirate Bay får tilbake servere fra politiet. - Kan ikke kobles til Pirate Bay, sier politiadvokat.

Svensk politi har flere ganger gått til razzia mot og beslaglagt datautstyr tilhørende verdens største piratnettstede The Pirate Bay. Nå leverer de deler av utstyret tilbake, skriver Computer Sweden.

- Selv om det er en del merkelig innhold på datamaskinene, går det ikke an å koble det til The Pirate Bay, sier politiadvokat Håkan Roswall til nettstedet.

Hva slags rariteter de har funnet på maskinene, ønsker Roswall ikke å gå inn på.

Beslaglagt i halvannet år
Den store razziaen mot The Pirate Bay fikk svært mye oppmerksomhet, både fordi det er påvist press fra USA og fordi aksjonen har vist hvor vanskelig det var å stoppe slike tjenester. Få dager etter at siden ble tatt ned, var den igjen oppe med servere i flere land.

Utstyret The Pirate Bay nå får tilbake har vært i politiets varetekt i halvannet år. Ifølge Fredrik Neij, en av personene bak The Pirate Bay, har politiet frigitt drøyt ti servere, nettverksutstyr og en del papirdokumenter sist fredag.

- Selve maskinene er nok ikke så mye verdt lenger, det har vært et realt verditap, sier Neij.

Tilhører Piratbyrån
Allerede på fredag hevet tingretten en del av beslagene. I går ble ytterligere utstyr frigitt etter råd fra politiadvokaten. Det foreligger ingen konkret informasjon om hva slags utstyr som er frigitt i dag. Ifølge en talsperson fra svenske Piratbyrån tilhører en av de frigitte datamaskinene Piratbyrån og ikke The Pirate Bay.

- Piratbyråns server er levert tilbake, sier talsperson Rasmus Fleischer i Piratbyrån til Metro.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis