Gå til sidens hovedinnhold

Piratsjåfør nektet i retten

- Det var en vennetjeneste, hevdet 27-åringen. - Tøv, mente retten.

Dermed måtte mannen forlate retten med en bot på 8000 kroner i hånden torsdag.

Sto på pirat-plass
Natt til 26. mars hadde han fått forespørsel av to ukjente personer om å kjøre dem til Fyllingsdalen. Han sto da parkert utenfor Fotballpuben i Bergen sentrum. Der skulle han i utgangspunktet hente sin bror, men da han aldri dukket opp, takket han ja til tilbudet om å kjøre de to personene for 100 kroner.

Men kjøreturen ble kort, for umiddelbart etter at passasjerene hadde satt seg inn, troppet politiet opp ved siden av bilen. Politibetjentene overhørte at passasjerene i baksetet sa «si at du kjenner oss», noe som gjorde dem enda mer mistenksomme.

- Lite troverdig
27-åringen blånektet både overfor politiet og retten at han var pirattaxisjåfør, men ble ikke trodd av noen. Den kvinnelige passasjerens innrømmelser i retten var spikeren i kisten for mannen.

«Det virker lite troverdig at tiltalte skulle kjøre ukjente mennesker til Fyllingsdalen midt på natten uten å få noen som helst form for kompensasjon; nærmest en vennetjeneste overfor ukjente personer.» skriver tingretten i dommen.

Konklusjonen gikk dermed ikke i mannens favør og han må betale en bot på 8000 kroner, samt saksomkostningene på 1500 kroner. Alternativt kan han velge å heller gå i fengsel i 16 dager.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai