Gå til sidens hovedinnhold

Pizza 50 mil på avveie

En sulten mann fra Rygge måtte se langt etter pizzaen han hadde bestilt. Den havnet nemlig i Bergen.

Geografitrøbbel sørget for at pizzaen havnet 494,7 kilometer fra mannens adresse i Rygge i Østfold, skriver Moss Avis. For da mannen (28) ringte pizzakjeden Dolly Dimple's, sendte de i stedet pizzabudet til Bergen i Hordaland.

Uvitende sjåfør
«Vi skal bli oppfattet som den mest profesjonelle restaurantkjeden i Norge med best pizza og best service!», skriver Dolly Dimple's på sine nettsider.

«Stadig flere byer og tettsteder får oppleve gleden av å ha en Dolly Dimple's-restaurant i nærheten.»

Men om kjeden stadig ekspanderer, var det nok noe optimistisk å forlange at det uvitende pizzabudet skulle tilbakelegge strekningen Bergen-Rygge i løpet av den fastlagte leveringsfristen på én time fra bestilling...

Feil destinasjon
Misforståelsen skyldes at det finnes flere Bregnestier i Norge. For da den 28-årige pizzaelskeren fra Bregnestien i Rygge ringte Dolly Dimple's telefonbestilling, fikk han beskjed om at pizzaen ville bli levert fra restauranten i Moss.

Men Bregnestien i Rygge er ikke registrert i pizzakjedens sentrale bestillingssystem - på tross av at stedet har hatt gatenavnet siden 1975. Derimot plukket systemet opp Bregnestien i Fyllingsdalen som destinasjon for leveringen.

Overtidsmat
En time etter pizzabestillingen ringte budet og fortalte at han ikke fant fram. Og det er kanskje ikke så rart - siden budet befant seg 50 mil fra 28-åringens bolig.

- Vi fikk oppklart hva som hadde skjedd. Jeg ble tilbudt å vente en time for så å få pizza fra Dolly Dimple's i Moss til halv pris, men avslo tilbudet.

Mannen kan i ettertid le sultent av episoden.