(SIDE2:) Stabburet har kommet med en ny frossenpizza, «Grandiosa Vår Hjemmelagde».

Pizzaen koster cirka 100 kroner i butikk og lover å mette tre til fire personer. Tanken er den skal både smake, og se ut som hjemmelaget pizza. Nyheten inneholder kjøttdeig, løk og tomatsaus.

Holder den det den lover? Side2 tester. Sjekk vår mening lenger ned på siden.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Slik vil vi ha de
- Dette er en hjemmelaget pizza slik som vi oppfatter at nordmenn tenker på hjemmelaget pizza, sier produktgruppesjef Ingrid Rønneberg Næss ved Stabburet til Side2.

Hun opplyser at de har undersøkt hva folk tenker rundt hjemmelaget pizza. Det første de kom fram til var at vi er mest glad i restaurantpizza, eller hjemmelaget pizza.

- Ut ifra dette undersøkte vi videre hva det er nordmenn forbinder med hjemmelaget pizza. De tenker på en firkantet stor pizza, nybakt i langpanne, med tykk bunn. Det skal og være mye topping og ost. De fleste hadde en klar formening om at sin egen pizza var unik, og ikke lik naboens. Likevel var det vanligste innholdet tomatsaus, kjøttdeig, løk og ost. Det var den klassiske hjemmelagde pizzaen, sier Rønneberg Næss.

Hun understreker at mange har ekstra tilbehør utover dette, som for eksempel paprika eller sjampinjong.

- Vi lager basepizza, så lager ofte mor, far og resten av familien sitt hjørne med sine favoritter på pizzaen. Det er vanlig at man har forskjellige preferanser til grønnsaker i familien.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Hvorfor dyrere?
En frossenpizza pleier å ha en pris på mellom 30 til 60 kroner. «Grandiosa Vår Hjemmelagde» koster 99,50 kroner.

- Jeg har foreløpig bare sett den i en butikk, og da kostet den 99, 50 kroner på Rema, sier Rønneberg Næss.

Hun sier at den nye matvaren er dyrere sammenlignet med vanlig Grandiosa, fordi det er mer fyll og mer mat.

- Du får mye mat for pengene. Såpass mye at det kan mette en hel familie, og 100-lappen er ikke urimelig da.

NÆRINGSINNHOLD - 100 gram pizza (Nyheten sammenlignet med Classic):

Næringsinnhold for Grandiosa Vår Hjemmelagde:
Energi: 998 kJ
Protein: 12g
Karbohydrater: 24g
Fett: 11g
Salt: 1,2 g

Næringsinnhold for Grandiosa Classic:
Energi 932 kJ
Protein: 12,5g
Karbohydrat: 26 g
Fett: 7,5g
Salt: 1,1 g

LES OGSÅ: Hvilken Grandiosa er sunnest?
Her får du billigst Grandiosa

Ok middag?
Ernæringsfysiolog Kari H. Bugge ved Grete Roede sier at næringsinnholdet per 100 gram i «Grandiosa Vår Hjemmelagde» ikke er forandret i stor grad sammenlignet med de andre frossenvariantene.

- Generelt er det ok med pizza som middagsmåltid av og til, men det er en middag med lite grønnsaker. Den største utfordringen med pizza som middag er at det er et måltid med lite grønnsaker, og at det er et energitett måltid, uten å være næringstett. Det vil si at du får i deg bra med energi, uten å få vitaminer, mineraler og fiber som maten skal bidra med, sier Bugge.

Den «vanlige» pizzaen fra Stabburet gir cirka 1290 kalorier. Den nye familiepizzaen gir 2856.

- Mange spiser den runde vanlige pizzaen alene, da gir en halv cirka 650 kalorier. Sett i lys av energimengden er det en god middagsporsjon. Når de nå går ut og sier at den store nye pizzaen er beregnet for tre til fire personer så er det 950 kalorier hvis man deler det på tre. Det er mer enn de fleste vil spise i ett middagsmåltid. Hadde det stått fire til fem personer så ville det vært mer riktig i lys av at det kanskje er en familie med menn og kvinner som spiser pizza sammen.

Bugge mener pizza er et ok måltid, men at man bør være obs på hvor mye, og hvor ofte man spiser det.

- Tenk over hvor oftte du spiser pizza, og utelukker grønnsaker, og hvor store porsjoner du unner deg.

SIDE2 MENER:
Et testpanel på seks personer smakte på Vår Hjemmelaget tirsdag. Konklusjonen er at nyheten er bedre enn de andre variantene fra matvareprodusenten. Ingen mener at pizzaen er like god som hvis man lager den selv, men smaken nærmer seg hjemmelaget pizza. Saftig og god smak, men det slås tvil om den kan mette en hel familie.

Her er et knippe av Side2s-meninger:

«Jeg likte den myke bunnen og at pizzaen var mye mer saftig og smakfull enn jeg syns de andre Grandiosa-pizzaene er. Det smaker som TV-pizza fra 80-tallet, men slår ikke hjemmelaget pizza. Men den kommer ganske nære...Sammenlignet med pizza i samme sjanger (med tykk bunn) er denne i en særklasse syns jeg. Det beste med den er at den er saftig og med nok fyll. De andre typene Grandiosa smaker som papp og er tørre som Marie-kjeks. Håper Stabburet klarer å holde på kvaliteten og at de ikke sparer inn på fyllet, noe jeg syns de har gjort med de andre typene.»

«Smaker jo som hjemmelaget - deilig bunn (ikke samme pappsmak som på originalen), smaksrik»

«Litt vassen konsistens. Smaken er mild, nesten litt smakløs, men bedre enn mange andre frossenpizzaer jeg har smakt. Jeg får litt nostalgisk følelse, og like smaken på skorpen. Prisen er høy, men om den kan mette en hel familie så er det en grei deal.»