Gå til sidens hovedinnhold

Vi elsker Grandiosa i jula

Vi spiser 40 prosent mer pizza i desember enn resten av året.

(SIDE2): - I en tid hvor vi har det ekstra travelt, velger vi i større grad enklere løsninger. Grandiosa går kjapt og er enkelt. Vi selger generelt mye mer pizza i julemåneden enn resten av året, sier Robert Rønning, informasjonsdirektør ved Stabburet til Side2.

De øker salget hvert år med rundt 40 prosent i ukene før jul. Tall fra Stabburet i 2005 viste at hele 150.000 velger Grandiosa fremfor fet julemat - på selveste julaften.

Rønning påpeker likevel at han ikke tror mange velger Grandiosaen til selve julemiddagen, men at det spises mye pizza rundt jul er det ikke tvil om.

Favorittpizzaene
Side2s spørreundersøkelse, der nærmere 350 personer har svart på spørsmål om jul og tradisjoner, viser at hvis man skulle velge å spise pizza på julaften, så er det Grandiosaen som er førstevalget. Deretter kommer pizzamerker som La Mia, Dr. Oetker, Ristorante og Originale.

Samtidig er det ytterst få av Side2-leserne som slenger en pizza i ovnen den 24. desember. Hele 96 prosent sier at de aldri kunne tenke seg å spise denne ferdigmaten på julaften.

Rundt tre prosent sier de har lyst til å spise pizza julaften, og 1,5 prosent innrømmer at de har spist pizza på den tradisjonsrike dagen.

Det er kun 0,3 prosent som svarer i undersøkelsen at de faktisk spiser pizza på julaften.

Om spørreundersøkelsen:350 av Side2s lesere har svart på våre spørsmål om juletradisjoner. Blant disse er 77 prosent kvinner og 23 prosent menn. De fleste som har deltatt er i alderen 15-35 år.

Les mer om helse og trening her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Best i test påskeegg 2021