Gå til sidens hovedinnhold

PJ og JP = sant

Å kalle dette et sideprosjekt er bare tull.

PJ Harvey & Josh Parish
A Woman A Man Walked By
Universal Island Records

Polly Jean Harvey regnes av mange som det ultimate av det britene har å by på av singer/songwritere. Sammen med John Parish har hun med «A Woman A Man Walked By» laget et styggnydelig, sprøtt og album. Han står for musikken og flere av instrumentene, hun for tekstene og vokalen.

Skiva starter med låta «Black Hearted Love», som er tung og røff og vakker, men også den mest konvensjonell av de 10 låtene Harvey og Parish har tatt med. Men det varer ikke leng før PJ/JPs intense, sorte klangskifter, toppet med Harveys vokal som går fra å være mørk og myk, via knirkete og skjør, til skjærende og gal, tar over.

Lydbildet er vakkert, men samtidig ikke av typen som lar lytteren svime av sted i velbehag – plutselige stemningsskifter og innslag av klunkende pianotoner og hoppende rytmer er det som gjør «A Woman A Man Walked By».

På «Leaving California» er det nærmest engleaktig stemme og lydbilde, samtidig som teksten forteller om brennende sol, manglende skygge og et drepende California. Like etter følger «April», der Harvey knirker seg gjennom som en gammel stol, før hun deretter brøler «That woman man I want his fucking ass».

Harvey og Parish lagde i 1996 albumet «Dance Hall At Louse Point», og regner selv «A Woman A Man Walked By» som oppfølgeren, men fremdeles et sideprosjekt. Det er ingen grunn til at de ikke skal fortsette med enda et album, dette er strålende og langt fra noe halvveis på siden.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken