(SIDE2):- Ingen skal måtte frykte å få seg en utdannelse, skriver skuespiller Ashton Kutcher (37) på Facebook.

Samtidig legger han ut link til Plan Norges kampanje «Stans vold mot jenter i skolen».

Kutcher er kjent for flere filmer, og ikke minst TV-serien «That '70s Show», i tillegg til at han er sammen med Hollywood-skuespiller Mila Kunis.

Kutcher delte Plan Norges kampanje i helgen, og med sine nærmere 18 millioner følgere er de glad for drahjelp fra stjernen.

- Vi synes det er strålende. Det å få med seg en så berømt skuespiller er helt fantastisk. Han støttet også «Stopp bryllypet» i fjor, så det viser at han har et skikkelig engasjement for jenters rettigheter, sier kommunikasjonsansvarlig Siv Meisingseth i Plan Norge til Side2.

Det er få timer siden skuespilleren postet kampanjen i sosiale medier, men allerede deles den videre og kommenteres.

I fjor fulgte han også med, og postet informasjon om den falske bloggen «Theas Bryllupsblogg» - som handlet om norske Thea på 12 år som skulle giftes bort til 37 år gamle Geir.

BAKGRUNN: Facebook fjernet kampanjefilm om vold mot jenter

- Spredte seg mer med Kutcher

Meisingseth mener det har mye å si at Kutcher nok en gang engasjerer seg i deres kampanje.

- Vi så vel det i fjor at kampanjen med «Stopp bryllupet» spredte seg mer. Han har over 17 millioner følgere, så når han poster noe på sin vegg så er det mange som ser det. Det er allerede mange kommentarer på posten hans. Dette er en sterk kampanje med et skikkelig tema, så det bør engasjere folk, sier hun.

Årets kampanje fra Plan Norge startet sist søndag. Den er kalt «Min lov», opplyser Misingseth.

«For jentene som opplever overgrep og vold, kan skolehverdagen være et mareritt. I de fleste land finnes lover som skal beskytte jentene mot overgrep. Men lovene blir brutt igjen og igjen. Fire ganger i sekundet, mer enn 300 000 ganger hver dag», heter det på nettsiden deres.

- Teamet er vold mot jenter i og rundt skolen. Den setter søkelyset på vold, trakassering og overgrep mot jenter i den omgivelsen. Vi har en nettside som heter «minlov.no» hvor vi oppfordrer folk til å gå inn og ta et standpunkt, sier hun og legger til:

- På en uke har 30.000 tatt et standpunkt, og det er vi fornøyd med. Men vi håper på mange fler. Kampanjen vil gå fram til 11.oktober, da er det FNs internasjonale jentedag, så vi holde på to uker til.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=KylLXsA2I3s3f1aAAw64_PlRRiaWe8_X6jNeVqDucORGlAQZCIOCk37whJvb-Sxsiab_Wf5jlWGOiq19Hl91Jaq3Rdnr9yDE&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);