Gå til sidens hovedinnhold

Topp bilde for 10.000 kr

Panasonics nye plasma-TV er lett å like.

[Teknofil]: Du får en billig 3D plasma-TV i TX-P42GT20E, selv om prisen øker betydelig av det faktum at den ikke leveres med 3D-briller.

En familie på fire som vil se 3D, får en ekstrautgift på omtrent 4 500 kroner, noe som faktisk er halvparten av det hele TVen koster.

Finn laveste pris på TX-P42GT20E her

Topp bildekvalitet
Bildekvaliteten på denne TVen er det svært lite å si på. Sortnivået er meget godt og bilder i 2D HD blir meget bra. Responstiden fungerer veldig godt og bildet er skarpt og fargerikt. De er også svært naturlige.

3D-ytelsen er også bra og vi har lite å utsette på denne, bortsett fra en nesten neglisjerbar uklarhet. Konvertering fra 2D-video til 3D forslår vi at du bare glemmer. Det er langt å fortrekke å holde seg til 2D.

Designmessig er dette kjedelige greier. Den skiller seg ikke ut på noe område rent utseendemessig, så ser du etter en designperle er dette ikke noe for deg.

Lydgjengivelsen i TVen er god, faktisk overraskende bra. Vi vil likevel foreslå at du kobler den mot et surroundanlegg for å få best mulig opplevelse, spesielt for film.

Enkel i bruk
Dette er en TV som er enkel å bruke. Menyene er avanserte og du kan justere omtrent alt som finnes. Dette går heldigvis ikke på bekostning av brukervennligheten.

Skal det nevnes noe som virkelig trekker ned er det kvaliteten på 3D-brillen som Panasonic tilbyr. Her slippes det inn alt for mye forstyrrende lys i kantene.

Les den fyldige testen av TX-P42GT20E på Teknofil

Alternativer
Er du ikke så opptatt av 3D, og vil ha en billig plasma-TV til omtrent samme pris kan du sjekke ut Panasonic TX-P42V20.

Du kan få en billigere 3D-plasma i Samsung PS50C490, som starter på 7600 kroner for en 50 tommers modell. Denne modellen har vi imidlertid ikke testet ennå.

Kommentarer til denne saken