Gå til sidens hovedinnhold

Opererer penis for bedre sexliv

- Det handler alltid om selvtillit, mener norsk kirurg.

(SIDE2): - Alle vil jo ha større. Selv om jeg hadde hatt større, så ville jeg sikkert ha enda større. Helst skulle man ville ha størst, sier «Conny» (41), ifølge svenske Aftonbladet.

Han er en av personene som stiller opp i den svenske TV-dokumentarserien «Jakten på skjønnhet» som hadde premiere mandag. Stadig flere svenske menn velger å operere kjønnsorganet.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Punger ut i nabolandet
- Det er ingen som utfører penisforlengelse i Norge, sier spesialist i plastisk kirurgi Just Omtvedt ved Askimklinikken til Side2.

Han forteller at han har fått flere henvendelser fra norske menn som ønsker intimoperasjon. Omtvedt tror mange nordmenn reiser til utlandet for å operere kjønnsorganet, som for eksempel i Sverige.

«Conny», som ønsker å være anonym i den svenske dokumentaren, ønsker penisfortykkelse fordi han er misfornøyd.

- Det handler rom selvtillit og velvære, for det spiller ingen rolle hvor mye man trener og hva man gjør - man kan ikke forandre den. Man kan ikke trene «ham» større, sier han.

I fjor skrev Side2 om plastikkirurg Jan Jernbeck ved Akademiklinikken i Sverige, som anslo da at han opererer en til to nordmenn i måneden.

BAKGRUNN: Nordmenns nye penistrend

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ikke påvirket av kjæresten
«Conny» har kjæreste, og påpeker at det var en del diskusjon med henne før han tok valget om operasjon, men for ham var det et personlig valg.

En annen mann som stiller i TV-serien, skal utføre penisforlengelse. For denne personen dreier det seg om at han er urolig for hva jenter tenker om hans penis. For ham handler det om sex, og han er redd for at penis ikke strekker til.

- Det er vanskelig når man havner i sexsituasjoner, sier 24-åringen til Aftonbladet.

Ikke i Norge
- Det handler alltid om selvtillit når man snakker om kosmetiske inngrep. Det med penis er et tabuområdet, og penis har jo vært et symbol, for eksempel på statuer, gjennom tusener av år. Det har alltid vært fokus på det, det er et sensitivt område for menn, mener Omtvedt.

Kirurgen kan forstå menn som ønsker å forandre på underlivet.

- Det er som det ble sagt på en kongress en gang, en centimeter kan føles som en mil for dem som har liten penis. De er svært takknemlige de som får endret på dette.

Han mener det ikke er noen direkte farer ved penisoperasjoner. Men han påpeker at det i noen tilfeller kan ende med at penis ikke er blitt lengre etter operasjon, og i verste fall kan den bli mindre på grunn av at musklene drar penis tilbake.

- Ved fortykkelse sprøytes det inn fett, dette kan forsvinne, eller bli knudrete. Men noen veldig farlige komplikasjoner tror jeg ikke kan forekomme, sier han.

Omtvedt tror ikke operasjon av kjønnsorganet vil komme til Norge med det første.

- Jeg kan ikke spå fremtiden, men helsemyndighetene er negative til dette. Sånn som det er i dag vil det ikke skje, da må det en stor forandring i det politiske miljøet til.

Askimklinikken utfører kjønnsleppereduksjon av kvinner. For fem år siden ble klinikken og Omtvedt, spesielt med tanke på kjønnsleppereduksjon, gransket av Helsetilsynet på grunn av virksomheten. Den gang ble det konkludert med at den ikke var uforsvarlig.

Kommentarer til denne saken