Gå til sidens hovedinnhold

Dette fikser vi på

To kroppsdeler topper statistikken over mest populære kosmetiske operasjoner.

(SIDE2): Plastisk kirurgi og kosmetiske inngrep har blitt allemannseie og er ikke lenger forbeholdt de overbemidlede og berømte. Og nordmenn har klare formeninger om hva de vil fikse på.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Pupper på topp
I hele fem av seks norske byer er det brystforstørrelse som topper listene over de mest populære inngrepene i 2009. Statistikken stammer fra Teres Gruppen, landets og Nordens største sammenslutning av kirurgiske klinikker og private sykehus.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

I Oslo var det mest populært å fikse på brystene og det ble det til sammen tatt 1271 brystoperasjoner, derav 630 forstørrelser. I Drammen ble det utført 146 brystforstørrelser, tett etterfulgt av fettsuging som nest mest populære inngrep.

Tilsvarende preferanser finner man også i Bergen, Stavanger og Tromsø, hvor brystoperasjoner er det klart mest foretrukne inngrepet blant kvinner.

Vil kjærlighetshåndtakene til pers
Trondheim, var den eneste byen i Norge som ikke hadde pupper som toppet statistikken. Der var det tunge øyelokk, utstående ører og såkalte «love-handles» som var de mest populære inngrepene. Disse operasjonene hadde de høyest tallene på landsbasis.

Andre inngrep som også kom høyt på listen var fettsuging, brystløft og -reduksjoner og mageplastikk.

Alle aldersgrupper
Unge jenter helt ned i 17 års alder var blant personene som valgte å forstørre brystene i løpet av fjoråret, den eldste som valgte det samme var 66 år gammel.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året