Her bidrar KORK (Kringkastingsorkesteret) og Det Norske Jentekor sammen med en god gjeng etablerte og flinke jazz- og rockemusikere.

Det er nesten så en godt voksen lytter tenker: «Ikke siden «Knutsen & Ludvigsen»…

«Sjeldne Skjell» er skapt av «Meg og kammeraten min», en duo med Martin Hagfors og Erik Johannessen. Hagfors er for veteran å regne i norsk musikk og Johannessen er godt etablert han og. Ramler du innom en konsert med Jaga Jazzist finner du denne mannen og hans trombone på scenen. Akkurat nå er det ikke store sjanser for å ramle innom noen konsert, derfor er denne plata både relevant og interessant.

Noen gangers gjennomhøring overbeviste meg om at dette er noe av det best arrangerte og produserte stykke musikk rettet mot yngre årsklasser på lenge.

Plateselskapet oppgir at Martin Hagfors og Erik Johannessen har skrevet, arrangert, produsert og mikset musikken. Vi får tro at musikerne i KORK under ledelse av Nick Davies har hatt mer enn en finger med i spillet.

Legg til navn som Lars Horntveth, Mathias Eick, Ola Høyer, Nicolai Hængsle, supergitarist Amund Maarud, Megan Kovacs, Eirik Tovsrud Knutsen og Eirik Nylander, så skjønner de fleste at dette kan bli bra. Og det har det blitt. Jeg synes KORK og koret brukes forbilledlig. Ja, unga synes nok mye er morsomt og tekstmessig rart, men foreldregenerasjonen får absolutt sitt også gjennom disse tolv låtene. Dette er musikk uten en definert målgruppe. Og KORK & CO maler opp noen mektige og flotte lydbilder som tåler et kresent og godt vant foreldre-øre også. Dette er pop med noko attåt.

Alt ble opprinnelig skrevet til bestillingsverket Bølger og fremført på Bølgen Kulturhus i Larvik i 2019. Det er bare å applaudere at tekst og musikk nå får et større publikum via CD/LP og strømming. Og den som skaffer seg CDen får en bonus i coveret med mange artige tegninger av fantasidyr under vann.

Avslutningsvis: Skjell (som i blåskjell) og Kjell (som i navnet) uttales forSKJELLIG. De fleste vet det, mange sliter med å gjøre det.

«Meg og kameraten min», lander midt imellom. Sier ikke akkurat blå-Kjell, men ikke helt blåskjell heller.

Nåvel, ikke minst har mange barn trøbbel med disse lydene. Men gjør det noe på denne plata?

Overhodet ikke etter min mening…med risiko for å erte på meg noen pedagoger!

«Sjeldne skjell» er noe av det beste som har hendt på barneplatefronten på lenge. Også for foreldrene.