Pater familias i det musikalske Hulbækmo/Jacobsen-dynastiet, Hans Fredrik Jacobsen (67), har i en årrekke skapt folkemusikk med tilliggende herligheter som krydder, som har plassert han på et helt spesielt sted i den norske musikkfloraen. Med "Svadilja" gir han meg og oss noe jeg aldri har opplevd tidligere og det gjør så uendelig godt.

Jacobsen er en fløytist med ei helt spesiell stemme. Nå har han dratt til skogs og spikka seg nye seljefløyter og han har åpenbart utvikla det til en helt egen kunstart. Slik låter det i alle fall.

Med et repertoar bestående av 20 låter som han enten har unnfanga sjøl eller lånt av Eivind Groven og Marius Nytrøen, tar Jacobsen og det fantastiske kompet bestående av 21 fuglearter i fri flukt oss med på en mer eller mindre improvisert ekskursjon jeg aldri har opplevd maken til. Det er vakkert, det er djupt personlig og det er uendelig inderlig.

Når så Jacobsen har laga et herlig teksthefte med full beskrivelse av seljefløyta og dens hemmeligheter, musikken og alle fugleartene, så har "Svadilja" blitt en nydelig og unik tilstandsrapport fra en strålende, tidløs og sjangerfri musikant - Hans Fredrik Jacobsen.